• home
 • video
 • pas verschenen

  Landa: "Als ze me vragen om te wachten, doe ik dat niet meer"

  Landa moest zich in de voorbije Tour inhouden voor Froome.

  De Bask Mikel Landa (28) is opgelucht dat hij Team Sky in 2018 ruilt voor Movistar. "In de Tour moest ik 3 weken op mijn rem staan, in dienst van Froome", zegt Landa. "Maar ik heb het recht om voor eigen rekening te rijden."

  Landa: "Jammer dat Sky me niet aan podiumplek hielp"

  Eén luttele seconde kwam Mikel Landa dit jaar tekort om op het podium van de Tour te staan. En dat ligt de Bask nog altijd op de maag.

  "Ik wist vooraf wel dat Froome onze kopman was voor de Tour", zegt Landa aan de Spaanse krant AS. "Maar ik zou Sky dankbaar geweest zijn als ze ook mij aan een podiumplek geholpen hadden."

  "Ik heb in de Tour drie weken op de rem gestaan, in dienst van Froome. Zowel bij Astana (2014-2015) als bij Team Sky (2016-2017) hebben ze me afgeremd in koersen waarin ik de benen had om te winnen."

  "Als ik in de toekomst nog eens de opdracht krijg om mijn benen stil te houden, doe ik dat niet meer. Ik wil voor mezelf rijden en mijn eigen doelen behalen. Ik wil mezelf na een koers niets meer te verwijten hebben."

  "Begrijp dat Quintana zijn kopmanschap onderstreept"

  Landa mag dan wel "verlost" zijn van zijn knechtenrol bij Team Sky, ook bij Movistar komt hij kopmannen tegen zoals Valverde en Quintana. "Met alle ervaring die ik heb opgedaan, heb ik het recht om voor eigen rekening te rijden", zegt Landa.

  "Ik begrijp wel dat Quintana zijn status van kopman wil onderstrepen. Hij wil net zoals ik zijn kans gaan in wedstrijden. We zullen elkaar goed aanvullen."

  Landa mikt in 2018 op een goede prestatie in de Tour en de Vuelta. "Maar ook het parcours van het WK in Innsbruck kan me bekoren", besluit Landa.