• home
 • video
 • pas verschenen

  Filip Joos na Clasico: "Vermaelen is weg naar boven aan het beklimmen"

  Barcelona besliste de Clasico in zijn voordeel.

  Filip Joos zat in Bernabeu op de eerste rij bij de overwinning van Barcelona tegen Real Madrid. "Ik zou liever niet in de schoenen van Zinédine Zidane staan, want die zal heel wat over zich heen krijgen nu", zegt de commentator van Play Sports en Sporza.

  "Openingsgoal van Barcelona was echt fantastisch"

  Real Madrid zal zichzelf wel voor het hoofd hebben geslagen dat ze bij de rust nog niet op voorsprong stonden. Messi had zelden de bal en was bijna onbestaande. Maar de tweede helft was een spiegelbeeld van de eerste helft.

  De openingsgoal van Barcelona was echt fantastisch: een zaalvoetbaldoelpunt maar dan over 70 meter. Het uitdraaien van Busquets en de manier waarop Sergi Roberto nog die breedtepass gaf, dat was echt genieten.

  En ook al had Messi geen voet in de 0-1, toch speelde hij een rol. Kovacic had enkel oog voor Messi en liet zo Rakitic door. Barcelona had bij die fase Messi niet nodig, omdat Real te veel op de Argentijn verdedigde. Dat maakt die goal ook mooi.

  "Zidane zal toch de wind van voren krijgen"

  Ik zou liever niet in de schoenen van Zinédine Zidane staan, want die zal heel wat over zich heen krijgen nu. Om de een of andere reden heeft hij Isco niet opgesteld.

  Zo slecht pakte dat niet uit, maar ik denk dat Zidane toch de wind van voren zal krijgen. De nederlaag was toch een klap voor Madrid. Mensen gingen 5 minuten voor het einde al weg, je zag overal de blauwe zitjes opdoemen.

  Met Benzema had ik medelijden. Het was heel erg wat hij over zich heen kreeg. En die kopte in de eerste helft na een goeie actie op de paal. Ik denk echt dat dit zijn laatste jaar bij Real is. Hij moest in zijn periode bij Real heel altruïstisch zijn, omdat Ronaldo daar ook is. Ondank is 's werelds loon.

  "Vermaelen was goed, maar blijft het statuut van invaller hebben"

  Thomas Vermaelen begon een beetje aarzelend, maar hij trok toch zijn streng. Vroeg in de wedstrijd besliste hij bewust om Modric neer te halen ten koste van een gele kaart en hij liet zich ook door Benzema aftroeven bij die kopbal op de paal.

  Maar in de tweede helft was hij goed. Hij heeft er één keer de 1-2 uitgehaald met een scherpe ingreep. Vermaelen is de weg naar boven weer aan het beklimmen.

  Maar je voelt dat zijn broodje nog niet gebakken is. Hij blijft dat statuut van invaller hebben, maar hij is een invaller die mee timmert aan de weg naar de titel. Want Barcelona geeft deze voorsprong niet meer weg.

  Filip Joos