• home
 • video
 • pas verschenen

  Boogerd: "Er wordt nog altijd gekloot in wielrennen. En Froome doet daar aan mee"

  Michael Boogerd haalt uit naar Team Sky.

  Michael Boogerd keert in 2018 terug naar het wielerpeloton als ploegleider van Roompot. "Ik heb nooit geloofd dat na Armstrong en Boogerd al het rotte plots uit de sport zou zijn", zegt de 45-jarige Nederlander in een interview met onze collega's van de NOS.

  Boogerd: "Niet verbaasd over Froome"

  De voorbije 2 jaar moest Michael Boogerd een schorsing uitzitten voor zijn dopingverleden. Als renner zocht hij zijn toevlucht tot epo, cortisonen en bloedtransfusies. Nu die schorsing afgelopen is, gaat Boogerd weer aan de slag als ploegleider bij Roompot.

  "Het voelde heel apart (om als ex-dopingzondaar) niet welkom te zijn op wielerwedstrijden", zegt Boogerd aan de NOS. "Mijn zoon vindt het leuk om samen met mij naar een koers te gaan kijken, maar dat werd niet op prijs gesteld door de UCI."

  Boogerd bleef de wieleractualiteit op de voet volgen. Hij heeft zo zijn eigen mening over Froomes positieve test op salbutamol. "Ik ben nog nooit een grote fan geweest van Froome," zegt Boogerd. "Ik vind hem geen attractieve renner."

  "Uit zijn positieve test blijkt dat er nog altijd gekloot wordt in de wielerwereld. Er zijn regels en binnen die regels wordt de grens opgezocht. Froome doet daar gewoon ook aan mee. Ik ben daar ook niet zo verbaasd over."

  "Toen Sky in het peloton kwam, droop het kwijl er vanaf"

  "Ik heb nooit geloofd dat na Armstrong en Boogerd plots al het rotte uit de sport verdwenen zou zijn. En dat het daarna plots allemaal heilige boontjes zijn."

  Boogerd haalt ook nog eens hard uit naar Team Sky. "Ik heb onlangs nog even teruggekeken naar de eerste artikels over Sky, toen ze in 2010 in het wielerpeloton kwamen. Daar droop het kwijl vanaf. Deze ploeg zou het helemaal anders aanpakken..."

  "Hoe ik ga voorkomen dat Roompot niet zo in het nieuws komt als Team Sky? We zullen erover spreken met de renners op trainingskamp. Maar je kan nooit uitsluiten dat een renner iets doet dat niet mag."