• home
 • video
 • pas verschenen

  Galtier, ex-coach van Saint-Etienne, neemt Rijsel onder zijn hoede

  Christophe Galtier is een ex-verdediger van Rijsel.

  Rijsel heeft een opvolger voor Marcelo Bielso te pakken. Christophe Galtier, ex-speler van Rijsel en van 2009 tot 2017 coach van Saint-Etienne, tekent volgende week een contract. Rijsel staat op 2 na laatste in de Ligue 1.

  Rijsel beleeft een rampseizoen. Het haalde Bielsa met grote verwachtingen binnen, maar daar kwam niets van in huis. De resultaten waren niet goed en de samenwerking met de eigenzinnige Argentijn verliep ook steeds stroever. Dat resulteerde in het ontslag vorige week.

  Met de 51-jarige Galtier werd gisteren een princiepsakkoord bereikt. De oud-verdediger speelde van 1987 tot 1990 voor Rijsel. Hij was als hoofdcoach aan de slag bij Aris Saloniki (2001-2002) en Saint-Etienne (2009-2017), waar hij eind vorig seizoen ophield. Daarnaast was hij vooral assistent.

  De Coach van het Seizoen 2012-2013 tekent op vrijdag 29 december zijn contract, bij de hervatting van de trainingen. Met 19 punten uit 19 wedstrijden is Rijsel 18e en op 2 na laatste. Die positie betekent barrages spelen voor het behoud. Galtier moet alvast niet rekenen op transfers om de situatie te keren. De club mag door de financiële situatie geen transfers doen in januari.