• home
 • video
 • pas verschenen

  Dury: "Met 4 op 36 kun je twee keer ontslagen worden"

  Francky Dury: "Er moet toch ergens een kaarsje branden?"

  Het zijn niet de leukste dagen van Francky Dury bij Zulte Waregem. "We moeten versterkingen hebben voor we op stage vertrekken", zegt de coach van Zulte Waregem. "Er moet toch ergens een kaarsje branden om Zulte Waregem er weer bovenop te helpen."

  Zulte Waregem maakte een droomstart bij Moeskroen, maar droop toch af zonder punten. "We hebben kansen gehad om de 0-2 te maken, maar gaandeweg verliezen we de slag om het middenveld en in de tweede helft worden we overklast op kracht", zegt coach Francky Dury.

  Kan de coach zijn spelers iets kwalijk nemen? "De spelers werken en trainen goed, er wordt inhoudelijk getraind. We komen wat vertrouwen en kracht te kort. Maar ik zou het flauw vinden als ik zou zeggen dat ik mij goed voel."

  Bij slechte resultaten wordt snel naar de coach gekeken. "Ik ben een winnaar en ik geef me niet zo snel gewonnen. Ik ga eerlijk zijn: met 4 op 36 kun je al twee keer ontslagen worden. Ik zit in een andere situatie, maar dat betekent niet dat ik er niet mee bezig ben."

  "Die rechterkolom geeft een oncomfortabel gevoel"

  Dury weet wat hem te doen staat. "Ik moet zorgen dat we eerst december doorkomen en dan transfers doen. Die transfers hebben we niet in de zomer gedaan. Ik heb straks een week vakantie, maar dat zal een week hard werken worden."

  "We moeten versterkingen hebben voor we op stage vertrekken op 5 januari. Dan moeten we hopen dat we een heel goeie stage hebben. We zullen moeten werken tot de brokken er vanaf vliegen."

  "Zulte Waregem en ik zijn het niet gewoon om in die rechterkolom te staan en dat geeft een oncomfortabel gevoel. Je kijkt naar beneden en er zijn maar tien matchen meer. Er moet toch ergens een kaarsje branden om Zulte Waregem er weer bovenop te helpen. Dat we zo snel mogelijk weer ons ritme vinden."