• home
 • video
 • pas verschenen

  Vantornout denkt aan comeback in Zolder: "Toestand kan niet verslechteren door te crossen"

  Klaas Vantornout staat te popelen om weer te crossen.

  Klaas Vantornout keert mogelijk dinsdag al terug in het veld. De afscheidnemende veldrijder brak zijn pols, maar met een brace zou hij toch weer kunnen crossen.

  Klaas Vantornout brak zijn pols in de Wereldbekermanche in Namen. Normaal gezien zou hij een hele tijd buiten strijd zijn, maar bij de eerste controle kreeg hij goed nieuws.

  "De afgebroken schilfer in mijn pols blijkt niet zo veel kwaad te kunnen", vertelt de renner van Marlux-Napoleon Games.

  "Erger is dat de ligamenten van de pols geraakt zijn. De pols is zwaar verstuikt en staat nog gezwollen. Dat kan ik tot 8 weken na de val voelen. Maar de toestand kan niet verslechteren door te crossen."

  Beslissing op kerstdag

  Vantornout ruilde deze week al zijn gipsverband voor een op maat gemaakte brace, maar ook met die brace is het niet mogelijk om te crossen. "Dat is niet comfortabel genoeg. Het is wel een optie om de brace uit te doen en de pols stevig in te tapen."

  "Ik denk dat ik op die manier redelijk snel de competitie kan hervatten. Liefst rij ik dinsdag al in de Wereldbekermanche in Zolder, want ik heb al een tijdje geen competitie gehad. Ik wil zo snel mogelijk weer crossen."

  Maandag op kerstdag beslist Vantornout of Zolder haalbaar is. Dan staat een crosstraining op het programma die moet uitwijzen of Vantornout kan starten.