• home
 • video
 • pas verschenen

  Hartproblemen gooien seizoensstart van Lars Boom overhoop

  Boom mist zeker de Tour Down Under.

  Wielrenner Lars Boom zal zijn seizoen later dan gepland beginnen. Enkele weken geleden werden er hartritmestoornissen geconstateerd bij de 31-jarige renner. Over een paar weken gaat de Nederlander onder het mes.

  Vanochtend stelde LottoNL-Jumbo zijn team voor. Ook Lars Boom was aanwezig, maar had slecht nieuws over zijn seizoensstart: de renner sukkelt met hartproblemen.

  Tijdens de teampresentatie was Boom wel nog optimistisch. "Ze kunnen alles gelukkig oplossen", zegt de voormalige veldrijder.

  Boom zou half januari de Tour Down Under rijden, maar die komt te vroeg. "Ik ben goed op weg. Nu moet ik de eerste 2 weken van januari veel trainingsuren maken. Daarna ben ik er even tussenuit."

  "Ik lag in bed en voelde me plots onrustig"

  Tijdens een interview met de NOS gaf Boom meer uitleg over zijn hartproblemen. "Het probleem kwam er op trainingskamp. Ik lag in bed en voelde me plots onrustig. Ik voelde dat mijn hartritme niet constant verliep. Het is een "sporthart". Als je even hebt gerust en dan weer gaat trainen, kunnen zulke dingen voorkomen."

  "De ploegdokter en cardioloog verzekerden mij dat het niet gevaarlijk is en dat het makkelijk verholpen kan worden. Momenteel ben ik gewoon aan het trainen zoals het moet. Ik ga nog 2 weken "knallen", tot en met de operatie. Dan ben ik anderhalve week out, erna kan ik weer normaal beginnen te trainen."