• home
 • video
 • pas verschenen

  Gesink mikt op een ritzege in Tour en Giro: "Het moet toch ooit lukken"

  Gesink won in 2016 de koninginnenrit in de Vuelta.

  De Nederlander Robert Gesink (31) gaat komend seizoen zowel in de Ronde van Frankrijk als in de Ronde van Italië op zoek naar succes. Zijn landgenoot Steven Kruijswijk (30) richt zijn pijlen vooral op de Tour.

  "De tweede plaats in de rit van vorig jaar gaf me een boost"

  Op de teampresentatie van de Nederlandse wielerploeg LottoNL-Jumbo hebben Gesink en Kruijswijk hun ambities voor het seizoen toegelicht. Gesink is intussen  volledig hersteld van een breuk die hij opliep tijdens de Ronde van Frankrijk van dit jaar (foto onder). Hij blikt vol ambitie vooruit op het nieuwe seizoen.

  "Ik begin volgende maand in de Tour Down Under en rij daarna een mooi programma", zegt Gesink. "De tweede plaats dit jaar in een rit in de Tour heeft me een boost gegeven. Ik ben nu 31, het moet toch eens lukken om een keer een rit in zowel de Giro als de Tour te winnen."

  "Kans op een mooi klassement in de Tour"

  Steven Kruijswijk voert komend seizoen dan weer een verandering in zijn planning door. De Nederlander focuste zich de afgelopen jaren vooral op de Giro, maar verlegt die focus dit jaar naar de Tour.

  "Het wordt dit jaar de Tour en daarna de Vuelta, als het goed is", vertelde Kruijswijk op de teampresentatie. "Het zal best gek zijn om in mei thuis te zitten, maar het is ook leuk om eens iets anders te doen."

  Kruijswijk reed in het verleden al 3 keer de Tour. Zijn beste resultaat was de 15e plaats in 2015. "We denken dat er een kans is om komend seizoen een mooi klassement te rijden in de Ronde van Frankrijk."

  De tweet van LottoNL-Jumbo over Kruijswijk: