• home
 • video
 • pas verschenen

  Eindejaarskalender: Geen dag zonder sport tot het nieuwe jaar

  De eindejaarsperiode is een hoogmis voor sportliefhebbers. Voetbal uit binnen- en buitenland, veldrijden en paardensport. Lees, kijk en luister met ons mee tijdens het verteren van de feestdis. Een overzicht.

  Zaterdag 23 december

  Opwarmen voor het kerstfeest kan u zaterdag al doen met de Waaslandcross in Sint Niklaas. Te volgen met tekst en livestream op deze site of op uw televisie.

  Voor liefhebbers van voetbal van een andere planeet is er om 13u de Spaanse "Clasico" tussen Real Madrid en Barcelona. En 's avonds Juventus tegen AS Roma. In eigen land staan nog drie JPL-matchen op de kalender.

  Zondag 24 december

  Voor sport op dag dag voor Kerstmis moeten we over de Atlantische Oceaan kijken. In de NBA  staat onder meer de topper tussen Cleveland en Golden State op het programma. Anders gezegd Lebron James tegen Stephen Curry. 

  Of u kan zelf wat uitlopen of uw kuiten onder handen laten nemen, want in de eindsprint naar het nieuwe jaar valt het hierna nooit meer stil.  

  Maandag 25 december

  Op kerstdag wordt er naar jaarlijkse traditie gebokst in Izegem. De kerstmeeting start om 17u.

  Dinsdag 26 december

  De dag na Kerstmis is voor sportliefhebbers één groot cadeau. In de Premier League staan op "Boxing Day" 8 matchen geprogrammeerd. In België worden 5 matchen in de JPL gespeeld. Onder meer Anderlecht-Gent.

  Bent u meer fan van het veldrijden dan moet u naar Heusden-Zolder voor de wereldbekermanche bij de mannen en vrouwen. Of u blijft rustig thuis en bekijkt alles bij Sporza.

  Woensdag 27 december

  Manchester City krijgt een dag extra om te bekomen van het kerstfeest. Woensdag 27 december moet het op bezoek bij Newcastle. In België worden 3 matchen gespeeld. Onder meer KVO-Racing Genk.

  Donderdag 28 december

  Donderdag kan u bij Sporza kijken naar de veldrit in Loenhout, de zesde manche voor de DVV-trofee. Christian Benteke speelt tegen Arsenal.

  Vrijdag 29 december

  Vlak voor het weekend opnieuw begint, kan u Dries Mertens naar de zege schreeuwen in het duel van Napoli tegen Crotone.

  Zaterdag 30 december

  Paarden en veldrijders domineren de dag voor oudejaar. U kan bij Sporza live kijken naar de Jumping in Mechelen en 's avonds naar de Superprestige-veldrit in Diegem.

  Heeft u het meer voor voetbal, dan kan u Eden Hazard, Thibaut Courtois, Romelu Lukaku of Simon Mignolet aan het werk zien in een van de 7 Premier League-matchen. In Italië kijken onder meer Inter en Lazio elkaar in de ogen.

  Zondag 31 december

  Op oudejaar mogen Kevin De Bruyne, Vincent Kompany en Cristian Benteke voor vroeg vuurwerk zorgen op de middag.

  Maandag 1 januari

  Niets mooier op de eerste dag van het nieuwe jaar om andere te zien afzien. Op de DVV-veldrit in Baal bijvoorbeeld. Live te bekijken en te volgen bij Sporza.

  In de Premier League Wordt het zweten voor Romelu Lukaku tegen zijn ex-club Everton.

  Livestreams op Sporza