• home
 • video
 • pas verschenen

  D'hoedt: "Mijn hoofddoel blijft de Olympische Spelen van 2020 in Tokio"

  D'hoedt hoopt alsnog naar de Spelen van 2020 in Tokio te gaan.

  Gisteren werd bekend dat het profcontract van veldloper en pistier Jeroen D'hoedt niet wordt verlengd. Door een blessure kon hij de vooropgestelde doelen niet behalen. "Het is geen leuk nieuws, maar ik neem het goed op en blijf strijdvaardig", klinkt het.

  De 27-jarige D'hoedt wist al enkele weken dat zijn contract niet verlengd zou worden. "Het is geen leuk nieuws net voor de feestdagen en qua zekerheid naar volgend jaar toe. Maar ik neem het vrij goed op en blijf strijdvaardig."

  "Dit jaar moest ik in de top 12 van de wereld staan, maar door een blessure heb ik dat doel niet kunnen behalen. Uiteindelijk had de Franstalige Atletiekliga wel begrip voor mijn blessure, maar vorig jaar kon ik ook enkele doelen net niet halen, wat ervoor zorgde dat ik nu mijn contract kwijt ben geraakt."

  D'hoedt laat zijn hoofd niet hangen en werpt al een blik naar de toekomst. "Ik heb echt het gevoel dat ik nog iets kan bereiken in mijn carrière. Ik zou het zonde vinden om de stekker er nu al uit te trekken. De Franse Atletiekliga laat mij ook niet helemaal vallen, we blijven in nauw contact. Mijn hoofddoel is nu om de Spelen van 2020 in Tokio te halen. Volgend jaar hoop ik top 5 te lopen op het EK van Berlijn, wat voldoende zou moeten zijn om deel te kunnen nemen aan de Spelen in Tokio."

  D'hoedt behoudt alvast zijn goede humeur