• home
 • video
 • pas verschenen

  Timmers en Buys beëindigen jaar met zilver in Lausanne

  Pieter Timmers: "Genoeg zilver voor mij dit jaar"

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  0 / 0

  Pieter Timmers: "Genoeg zilver voor mij dit jaar"

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Pieter Timmers (200m vrij) en Kimberly Buys (100m vlinder) hebben elk het 2e podiumtrapje bestegen op de 2e en laatste dag van de Swim Cup in klein bad in Lausanne. Het was hun laatste race van 2017.

  Timmers kwam als 2e aan in 1'44"12, slechts 2 honderdsten trager dan de Japanse winnaar Daiya Seto. Een andere Japanner, Kosuke Hagino, eindigde derde in 1'45"01. Het BR van de Belg bedraagt 1'42"85.

  Gisteren zwom Timmers al naar de tweede plaats op de 100 meter vrije slag, ook achter een Japanner, Katsumi Nakamura.

  Vorige week op het EK in Kopenhagen pakte Timmers zilver op de 100 meter vrije slag.

  Timmers is content en keert nu huiswaarts naar vrouw en kind. "Ik zwom 2 goeie races met 2 keer zilver om het seizoen te beëindigen. Genoeg zilver voor mij dit jaar. Het is tijd om naar huis te gaan en wat familietijd door te brengen. En dan is het op naar 2018 met nieuwe doelen."

  Kimberly Buys finisht ook achter Japanse

  Na haar derde plaats op de 50 meter vlinderslag gisteren kwam Kimberly Buys weer op het podium terecht: met 56"97 op de 100 meter vlinderslag moest ze de Japanse Rikako Lee (55"64) voorlaten. De Canadese Rebecca Smith (58"01) was derde. Het BR van Buys is 56"44.

  Instagram Timmers: