• home
 • video
 • pas verschenen

  Schoonbroer Debusschere: "Roelandts wordt nu mijn concurrent"

  De 2 renners koersten al sinds 2010 samen bij Lotto.

  Nu Jürgen Roelandts naar BMC is vertrokken, heeft Jens Debusschere er een concurrent bij. Beide renners verlangen ernaar om tegen elkaar te koersen in het voorjaar. "We zijn altijd goed te vergelijken geweest als renner. Nu zullen we elkaar ook tegenkomen in de sprints."

  Van de Omloop tot en met Parijs-Roubaix

  Jens Debusschere ziet met Jürgen Roelandts zijn ploegmaat, maar ook zijn schoonbroer vertrekken bij Lotto Soudal. De 2 koersten er al samen sinds 2010. "Vorig jaar tijdens het seizoen had ik de indruk dat hij zou blijven, maar hij heeft ervoor gekozen om te vertrekken. Ik kan hem daar alleen maar in steunen."

  "Ik en Jürgen zijn altijd wat hetzelfde geweest. Bij BMC kan hij zich ook mengen in de sprints, wat ons toch concurrenten maakt." Een sprint voor de zege tijdens Gent-Wevelgem behoort volgend seizoen dus tot te mogelijkheden. "Laat ons hopen. Dat zou heel mooi zijn", zegt de ex-Belgische kampioen.

  Vanaf de Omloop wil Debusschere er staan in het voorjaar. "Ik wil zeker vanaf de Omloop tot en met Parijs-Roubaix op niveau zijn. De koersen die ik aangestipt heb, zijn Dwars door Vlaanderen en Gent-Wevelgem. Daar heb ik al de mooiste uitslagen gereden. Vorig seizoen liep het tijdens het voorjaar allemaal wat mis, maar in Gent-Wevelgem werd ik toch nog 7e. Daar probeer ik me een beetje aan op te trekken."

  "In monumenten als de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix moet alles 100% kloppen in mijn geval. Om in zulke koersen een finale te rijden, heb je altijd een portie geluk nodig. Ik hoop dat het geluk volgend jaar aan mijn kant staat en dat ik er nog bij ben op het einde."

  Debusschere wil naar Giro

  Of Jens Debusschere zal aantreden in Milaan-Sanremo is nog onzeker. "Dat is de enige voorjaarsklassieker waarover ik nog twijfel. Alles hangt af van de tactiek van de ploeg - gaan ze voor de aanval of de sprint? - en van André Greipel. Als hij start, dan weet ik wat mijn rol zal zijn."

  De 28-jarige Lotto Soudal-renner zit na zijn mislukte passage in de Vuelta vorig jaar met revanchegevoelens. "Ik was naar de Vuelta afgezakt om sprints te rijden, maar dat werd snel afgebroken door mijn val. Daarom wil ik dit jaar revanche nemen door in een grote ronde proberen te scoren."

  "Ik heb nog nooit de Giro gereden, misschien is dat wel de beste optie voor mij. Maar als ze mij nodig hebben in de Tour, dan zal het de Tour worden."

  "Eigen identiteit is mooi, maar mag niet te vaak veranderen"

  De laatste jaren wordt er voortdurend gesleuteld aan het parcours van de Vlaamse voorjaarsklassiekers. "Ik vind het zeker niet slecht dat elke voorjaarsklassieker zijn eigen identiteit probeert te zoeken. Maar ik hoop dan ook dat ze dat een tijdje proberen te behouden."

  "Denk maar aan Dwars door Vlaanderen, dat weer iets nieuws gaat proberen met de Côte de Trieu (Knokteberg) er 3 keer in te plaatsen. Als dat goed uitpakt, zou dat voor mij goed zijn, maar dan hoop ik wel dat het nog een jaar of 5 zo zou blijven."