• home
 • video
 • pas verschenen

  Quick-Step Floors sluit eerste stage in Calpe af: "Geen zwakke schakels"

  Het heuvelachtige landschap van Calpe was het decor van de stage.

  De Belgische wielerformatie Quick-Step Floors heeft zijn eerste stage tijdens het tussenseizoen afgesloten. Voor 10 dagen was het Spaanse Calpe de thuis van de 27 renners van de ploeg. Over 2 weken staat de volgende stage op het programma.

  De eerste stage van Quick-Step Floors tijdens het tussenseizoen bracht de renners van de ploeg opnieuw samen na een korte rustperiode. De 27 renners, waaronder 7 nieuwkomers, bereidden zich in Calpe voor op het nieuwe seizoen. Daarnaast ondergingen ze ook enkele fysieke en medische testen.

  "We zijn erg tevreden over het eerste trainingskamp", zei trainer Koen Pelgrims. "Het was een goede en belangrijke stap richting volgend seizoen. Het weer was fantastisch, waardoor we alles volgens planning hebben kunnen uitvoeren."

  "De eerste stage is een goede maatstaf om te kijken waar iedereen staat en gelukkig zagen we dat alle renners min of meer op schema zitten. Er zaten geen zwakke schakels in de groep."

  "De Plus zal klaar zijn voor het nieuwe seizoen"

  Voor sommige renners was de stage net iets belangrijker dan anderen. Maximilian Schachmann en Laurens De Plus geraakten in het tweede deel van vorig seizoen geblesseerd en zijn nu opnieuw fit. "Het was goed om hen terug op de fiets te zien," vertelde Pelgrims. "Zij zullen klaar zijn voor het nieuwe seizoen."

  "De stage was niet enkel bedoeld om te trainen, want tijdens de 10 dagen namen de renners ook deel aan enkele fotoshoots. De samenkomst is een goed teambuilding en geeft de nieuwe renners de kans om hun ploegmaats en staf te leren kennen."

  De renners krijgen tijdens de kerstperiode enkele dagen rust. Op 5 januari staat dan de tweede stage in Calpe op programma. "Die zal vooral belangrijk zijn voor de renner die de Tour Down Under rijden", sluit Pelgrims af. Tijdens de tweede stage op 9 januari zal ook de ploegvoorstelling plaatsvinden.

  Meer foto's van de stage:

  Enkele posts over de stage: