• home
 • video
 • pas verschenen

  Neuville houdt Vandoorne af op Gala Belgische Automobielfederatie

  Thierry Neuville won dit jaar 4 WK-manches.

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  0 / 0

  Thierry Neuville won dit jaar 4 WK-manches.

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Thierry Neuville is op de RACB Awards in Brussel voor de vierde keer in zijn carrière verkozen tot Rijder van het Jaar. De vicewereldkampioen rally hield Formule 1-rijder Stoffel Vandoorne achter zich. Neuville won de prijs al in 2011, 2013 en 2016. Vandoorne staat 3 keer op de erelijst.

  Met 4 zeges was Thierry Neuville de succesrijkste rallyrijder van het WK-seizoen. Hij won op Corsica, in Argentinië, in Polen en in Australië. Het leverde hem de tweede plaats in het eindklassement op.

  Op de RACB Awards won Neuville voor Stoffel Vandoorne. De 25-jarige rijder kende een moeilijk debuutseizoen in de Formule 1. De Hondamotor in de McLaren leverde te weinig paardenkracht om uit te blinken. Vandoorne verzamelde in totaal 13 WK-punten, goed voor de 16e plaats in de eindstand.

  Dries Vanthoor werd derde in het referendum. De 19-jarige coureur maakte dit jaar indruk tijdens de 24u van Le Mans. De jongste Belg ooit in Le Mans won bij zijn debuut meteen zijn klasse (LM GTE Am).

  Uitslag RACB Driver of the Year 2017:

  1. Thierry Neuville
  2. Stoffel Vandoorne
  3. Dries Vanthoor
  4. Maxime Martin
  5. Maxime Soulet
  6. Nicolas Gilsoul
  7. Vincent Verschueren
  8. Guillaume de Mévius
  9. Anthony Kumpen
  10. Marc Goossens
  11. Kris Princen
  12. Tom Colsoul
  13. Benjamin Lessennes
  14. Bertrand Baguette
  15. Denis Dupont

  Laureaten voorbije 10 jaar:

  • 2008: François Duval
  • 2009: Bertrand Baguette
  • 2010: Freddy Loix
  • 2011: Thierry Neuville
  • 2012: Stoffel Vandoorne
  • 2013: Thierry Neuville
  • 2014: Stoffel Vandoorne
  • 2015: Stoffel Vandoorne
  • 2016: Thierry Neuville
  • 2017: Thierry Neuville

  Als viervoudig Driver of the Year evenaart Thierry Neuville rallycollega François Duval. Alleen Formule 1-rijders Jacky Ickx (12 keer) en Thierry Boutsen (9 keer) en viervoudig Le Mans-winnaar Olivier Gendebien (6 keer) plaatsten hun naam nog vaker op de erelijst.

  Reactie Vandoorne: "Thierry verdient de prijs"

  Video player inladen...

  Reactie Neuville: "Wereldtitel blijft hoofddoel"

  Video player inladen...