• home
 • video
 • pas verschenen

  Mourinho: "Bristol had geluk, we verdienden niet te verliezen"

  De jongens van Mourinho werden uitgeschakeld door tweedeklasser Bristol.

  Manchester United heeft de halve finales van de League Cup niet gehaald. José Mourinho feliciteerde Bristol, maar vond toch dat het met geluk won. "Bristol had geluk in deze wedstrijd, maar ze vochten er wel voor."

  "We verdienden niet te verliezen"

  "Ik denk niet dat we verdienden te verliezen, zeker omdat de tegenstander geluk had", zei Mourinho na de nederlaag. "Ze scoorden op een moment dat niemand het nog had verwacht en op het moment dat wij het beste team waren. We troffen 2 keer het doelkader en hadden de beste kansen in de wedstrijd. Na de late goal hadden we geen tijd meer om te reageren."

  Ook al vond de Portugese coach dat Bristol met geluk kon winnen van zijn United, hij gaf toch toe dat het vocht voor zijn geluk. "Soms komt het uit het niets, maar hun geluk kwam er dankzij de inzet en het geloof dat er iets in zat. Voor Bristol was het een belangrijke avond, maar voor sommige van mijn spelers leek het wel een doorsnee dag op het werk." 

  "Een mooie dag voor het voetbal"

  "De spelers verloren een goede opportuniteit om door te stoten naar de volgende ronde en nog 2 extra matchen te kunnen spelen. Maar ik wil de schuld niet aan de spelers geven. Ik vond ze professioneel spelen. Het was niet zo dat ze niets om de wedstrijd gaven, geen verantwoordelijkheid hadden of dat we geen trots hadden. Dat toonden ze na de 1-0 tot en met het late tegendoelpunt."

  Mourinho had lovende woorden voor de 3e uit de Engelse tweede klasse. "Voor teams als Bristol is dit een belangrijke wedstrijd, een grote dag. Door de extra motivatie die ze hebben, kunnen ze altijd verrassen. Ze speelden briljant voetbal, ze vochten alsof het de match van hun leven was. Het is een mooie dag voor het voetbal, een mooie dag voor Bristol."

  Tweet Manchester United: