• home
 • video
 • pas verschenen

  Julie Biesmans zat in tribune Bristol-United: "We wonnen niet onverdiend"

  Wij belden met Julie Biesmans (r).

  Red Flames Julie Biesmans, Yana Daniëls en Lorca Van De Putte waren gisteren aanwezig bij de onwaarschijnlijke 2-1-zege van tweedeklasser Bristol tegen Manchester United in de League Cup. Ze spelen alle drie voor de vrouwenploeg van Bristol City. Wij belden met Julie Biesmans.

  "We hebben met de ploeg een teamuitje gedaan. De drie Belgen zaten in de tribune. We hebben er alle drie heel hard van genoten", begint Biesmans.

  Met Lukaku zat er een Belg op de bank bij United. "Maar we supporterden toch vooral voor Bristol. Omdat we voor Bristol spelen, maar ook als er een tweedeklasser tegen een eersteklasser speelt, dan moet je supporteren voor de underdog en je eigen ploeg."

  "Klein volksfeest in Bristol"

  "Het was een heel aangename wedstrijd om naar te kijken. Bristol speelde heel goed. United had wel enkele goede kansen, maar Bristol bracht toch mooi voetbal bij momenten. Ze hebben niet onverdiend gewonnen", vindt Biesmans.

  "Bij de goal renden enkele supporters het veld op en na de wedstrijd stond het veld helemaal vol. Het was in Bristol even een klein volksfeest. Maar dat is ook wel normaal, als ik met niet vergis hebben ze in de beker al 4 eersteklassers uitgeschakeld." Bristol schakelde Stoke City en Crystal Palace uit in de vorige ronden. In de halve finales wacht Manchester City.

  "We zaten te hoog om ook het veld op te lopen. Het stadion was helemaal uitverkocht, dat was blijkbaar al even geleden, er was een topsfeer. Voor mij was het de 2e keer dat ik naar de mannen ging kijken. Sommige speelsters gaan wel vaker, Yana en Lorca ook. Ik ben wel heel blij dat ik er was, het was geweldig om mee te maken."

  "Heel tof om hier alle drie in Bristol te zijn"

  Biesmans, Daniëls en Van De Putte verruilden deze zomer hun respectievelijke clubs voor Bristol City. Ze staan momenteel voorlaatste met 4 punten.

  "We hebben het hier alle drie super naar onze zin. Lorca is wel nog geblesseerd, maar ze is bijna terug. Het gaat steeds beter met haar. Het is hier gewoon leuk, heel het team hangt hecht samen en we doen ook regelmatig iets samen. Ook qua voetbal denk ik dat we alle drie de juiste keuze hebben gemaakt door naar hier te komen. "

  "Yana en Lorca hadden al in het buitenland gespeeld, ik nog niet. De Engelse competitie is toch iets heel anders. Het verschil tussen de ploegen is zeer klein. Oké, we hebben maar 4 punten, maar we speelden gelijk tegen Arsenal. Alles ligt hier dicht bij elkaar en elke wedstrijd is een grote uitdaging. Dan steek je automatisch dingen op", legt Biesmans uit. 

  "Het is gewoon tof om hier alle drie te zijn in Bristol. De integratie verliep ook super vlot. De meisjes hier zijn heel open en lief. Ze zullen altijd voor je klaarstaan. We zijn hier met open armen ontvangen."

  "Soms lachen ze er wel eens mee. Daar zijn de drie Belgen of de Red Flames. Dat doen ze als we met elkaar optrekken. Het is wel niet dat we ons afsluiten van de rest. We zijn alle drie goed geïntegreerd in de groep."

  "Zaterdag is onze laatste training, dan gaan we naar huis voor Nieuwjaar. Na de winterstop begint het pas echt voor ons. Nu hebben we nog maar 5 à 6 competitiewedstrijden gespeeld. Dan zal het er echt om gaan", besluit Biesmans.