• home
 • video
 • pas verschenen

  Ajax schuift coach Keizer en assistent Bergkamp opzij, Reiziger neemt ad interim over

  Marcel Keizer begon in de zomer als opvolger van Peter Bosz.

  Het moeizame verhaal voor hoofdcoach Marcel Keizer en zijn assistenten Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp bij Ajax is ten einde. De directie van de nummer 2 uit Nederland zette de drie op non-actief en gaat met hen een gesprek aan om de samenwerking te beëindigen. De bekerexit gisteren in de 1/8e finales tegen Twente was de druppel.

  De 48-jarige Keizer begon deze zomer bij Ajax als opvolger van de naar Dortmund vertrokken Peter Bosz. Hij groeide door van Jong Ajax.

  Het A-team is al het hele seizoen op de sukkel, maar in de competitie leek het na de 3-0-zege tegen PSV 2 weken geleden de betere kant op te gaan. In plaats van 13 punten achter bracht het de kloof tot 5 punten.

  Algemeen directeur Edwin van der Sar legt de beslissing op de website uit: "We kenden een nare zomer en rommelige seizoensstart. Dat heeft iedereen meegekregen. Sportief gezien was de Europese uitschakeling het dieptepunt."

  De club verloor in de 3e kwalificatieronde van de Champions League van Nice en in de play-offronde van de Europa League van Rosenborg. Eind augustus zat Europa er zo al op.

  "Onvoldoende vertrouwen in niveau"

  "Met name Marc Overmars en ik hebben de maanden daarna veelvuldig gesproken over de blijvende wisselvalligheid van het eerste elftal. We hebben er onvoldoende vertrouwen in dat we op deze wijze het niveau gaan halen dat wij met Ajax nastreven."

  "Ik betreur dit. Wij als directie zijn samen met de Raad van Commissarissen niet over één nacht ijs gegaan en zijn Marcel, Dennis en Hennie erkentelijk voor hun inspanningen voor de club."

  De bekeruitschakeling bij Twente werd de staf fataal: na een snelle goal van Kluivert leek de buit binnen. Maar in de extra tijd maakte Assaidi gelijk, met de penalty's gingen de bezoekers onderuit.

  Reiziger en Bogarde ad interim

  Ajax heeft voorlopig Michael Reiziger en Winston Bogarde aangesteld als interimduo. Reiziger als T1 en Bogarde als T2. Die rol vervullen ze ook bij Jong Ajax. De twee oud-Ajacieden zitten alvast zondag op de bank bij het thuisduel tegen Willem II.

  Tweet van Ajax: