• home
 • video
 • pas verschenen

  "Tevreden met overname door Marc Coucke, want hij is een Belg"

  Vanhaezebrouck verwacht een reactie van zijn spelers na de 5-0 in Brugge.

  Hein Vanhaezebrouck heeft in een persconferentie vooruitgeblikt naar de thuismatch tegen Eupen van vrijdagavond. De RSCA-coach sprak ook kort over de overname van de club.

  Vanhaezebrouck: "Duidelijkheid is altijd goed"

  De eerste vraag die Hein Vanhaezebrouck voor de voeten gegooid kreeg, was zijn gevoel bij de overname door Marc Coucke. De coach wilde er niet al te diep op ingaan.

  "Ik ben wel blij met de keuze voor Coucke", reageerde Vanhaezebrouck. "Want hij is een Belg en is ambitieus. Coucke heeft zijn kwaliteiten al bewezen in het Belgische voetbal."

  "Het is goed voor iedereen dat er een beslissing is gevallen", zei Vanhaezebrouck. "Duidelijkheid is altijd positief. Maar ik denk niet dat de spelers veel bezig waren met die overname."

  "Het is een speciale week geweest voor ons. Eerst die 5-0-nederlaag tegen Club Brugge en dan die overname. Maar onze focus ligt nu vooral op het duel met Eupen, morgenavond."

  "Spelers moeten zichzelf in vraag stellen"

  Hein Vanhaezebrouck verwacht een reactie na de 5-0-bolwassing tegen Club Brugge. "Als je 2 keer verloren hebt, dan moet je nu zeker winnen tegen Eupen", zegt de Anderlecht-coach.

  "De spelers moeten zichzelf in vraag stellen en nadenken hoe ze de ploeg sterker kunnen maken. Vooral op moeilijke momenten. Ik hoop dat ik morgen weer een strijdvaardig team zie op het veld."

  "Ik hoop ook dat de fans ondanks de vele ontgoochelingen uit de laatste weken achter ons blijven staan. Als je als ploeg een moeilijk moment hebt, heb je je supporters nodig. Maar ik ben vol vertrouwen dat de fans ons zullen blijven steunen."

  "Kara wordt vandaag onderzocht en zit niet in selectie"

  Hein Vanhaezebrouck besprak ook de afwezigen tegen Eupen. "Kara (foto) zal niet bij de selectie zijn, vandaag wordt hij onderzocht. Stanciu is out met een blessure aan de adductoren, terwijl Chipciu nog altijd bij zijn familie in Roemenië is."

  Tegen Eupen moet Anderlecht het ook stellen zonder de geschorste Appiah. Doelman Boeckx zal er normaal gezien wel bij zijn. "Boeckx is ziek geweest deze week", zei Vanhaezebrouck. "Maar tegen morgen zal hij zeker wel hersteld zijn."