• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandenbempt: "KVO was niet groot genoeg voor de ambitie van Coucke"

  "De KVO-supporters zullen zich wel afvragen wat er met hun club zal gebeuren."

  Peter Vandenbempt bespreekt de overname van Anderlecht door Marc Coucke. "Hij heeft een flinke sprong omhoog gemaakt, van de subtop naar de top."

  Marc Coucke troefde Wouter Vandenhaute en Paul Gheysens af in de strijd om Anderlecht, tot verrassing van velen. "Hij is er uitstekend in geslaagd om zijn naam uit de berichtgeving te houden."

  "Zijn naam werd wel al eens in de wandelgangen genoemd, maar weinig concreet. Deze voormiddag klonk steeds luider dat Coucke de grote financier was achter het 3e bod, dat van Michaël Verschueren, de zoon van Michel."

  "Ik laat mij vertellen dat hij er samen met een andere West-Vlaamse zakenman zal instappen, Joris Ide, van de metaalplatenindustrie. Samen hebben ze dan 70% van de aandelen. Een flinke sprong omhoog voor Coucke, van de - met alle respect - subtop naar de top."

  "Kan niet anders dat Coucke vooraanstaande rol zal spelen"

  Over de rol van Marc Coucke in het nieuwe organigram van Anderlecht is het nog wat koffiedik kijken. "Roger Vanden Stock heeft aangegeven dat hij de fakkel doorgeeft aan Coucke."

  "Of hij dan ook voorzitter zal worden, dat zal vrijdag pas blijken. Maar zoals we Coucke kennen, is hij niet iemand die geld investeert en dan een rol op het 2e plan speelt. Hij staat graag in de belangstelling, mengt zich graag in het financiële, commerciële en sportieve beleid van de club. Het kan niet anders dat hij een vooraanstaande rol zal spelen bij Anderlecht."

  "Coucke gaat wel KV Oostende doorgeven, toch de club van zijn hart. Maar KVO is niet groot genoeg om de ambities van Coucke waar te maken. Ook in het wielrennen is hij voor het allerhoogste gegaan."

  "De komende dagen zal blijken in welke handen KVO zal vallen. Dit komt wel op een heel slecht moment. Ik kan me voorstellen dat ze bij KVO ongerust zijn. Ze hingen daar vast aan Coucke, hij was hun uithangbord en bezieler. We moeten zien wie daar het roer zal overnemen."

  Video player inladen...

  "Verwacht een paar flinke transfers bij Anderlecht"

  Wat wordt de impact van de overname door Coucke op Anderlecht? "Er moet op sportief vlak meteen ingegrepen worden. Coucke is niet iemand die de zaken op zijn beloop laat."

  "Dat hebben we bij KV Oostende ook gezien. Hij heeft daar ook een paar forse transfers doorgeduwd. Hij pakt graag uit met grote transfers. Ik durf er geld op te verwedden dat er ook een paar flinke zullen aankomen bij Anderlecht. Als de financiën van de club dit toelaten."

  "Coucke mengt zich ook graag in het sportieve beleid van de club. Hij geeft graag zijn mening over de keuzes van de trainer. Ik kijk met grote belangstelling uit naar de samenwerking met Vanhaezebrouck."

  "Ik vraag me trouwens af of ze in de loges van Anderlecht ook aan karaoke doen, want Coucke staat erom bekend dat hij bij de thuismatchen van Oostende urenlang staat te zingen. Een beetje humor kunnen ze bij Anderlecht ook wel gebruiken."

  Video player inladen...