• home
 • video
 • pas verschenen

  Thiam stelt doelen voor 2018: "Alles kan nog beter, vooral de loopnummers"

  Nafi Thiam vanochtend op het persontbijt.

  Kersvers Sportvrouw van het Jaar Nafi Thiam heeft vanochtend tijdens een persontbijt vooruitgeblikt naar komend seizoen. En de 23-jarige atlete blijft ambitieus. "Ik kan in elk onderdeel nog verbeteren, zeker in de loopnummers", zegt de olympische en wereldkampioene zevenkamp.

  "EK outdoor is hoofddoel"

  De vele prijzen en trofeeën stillen de honger van Thiam niet. "Het hoofddoel van het seizoen zal natuurlijk het EK outdoor zijn in augustus in Berlijn. Daar wil ik echt top zijn en mijn plaats op het internationale podium verdedigen."

  "Voordien wil ik ook al eens scoren op andere meetings, zoals in Götzis bijvoorbeeld." Op de prestigieuze meerkampmeeting in Oostenrijk schitterde Thiam dit jaar door nog maar als vierde atlete ooit in de zevenkamp over de grens van de 7.000 punten te gaan.

  "Beter worden op loopnummers"

  Behalve medailles en titels wil de studente geografie ook nog verbeteren in elk onderdeel van de zevenkamp. "Het objectief is beter blijven worden, elk jaar progressie blijven boeken en te evolueren. Ik kan in elk onderdeel nog beter worden, zeker in de loopnummers."

  "Op die loopnummers ligt de focus in 2018. Mijn persoonlijke record op de zevenkamp verbeteren zal lastig worden na een fantastisch 2017, maar misschien is dat over een jaar of drie wel mogelijk." Het staat op 7.013 punten.

  Meer foto's: