• home
 • video
 • pas verschenen

  Oostende-manager: "Deze start hadden we nooit verwacht"

  Oostende is nog ongeslagen in de Belgische competitie.

  BC Oostende raast als een wervelwind door de competitie en doet het ook goed in Europa. Opvallend, want sprak de club enkele maanden geleden niet over een overgangsjaar? "De klik is er veel sneller gekomen en dus zitten we voor op schema."

  Ongeslagen in de competitie, halve finales in de beker, op koers in Europa,... Het gaat Oostende voor de wind dit seizoen. "Dat hadden we helemaal niet verwacht bij de start van het seizoen", zegt manager Philip Debaere.

  "Door de sponsorperikelen stond ons budget onder druk en hebben we jong ingekocht. Nu blijken die jonge spelers ook harde werkers te zijn. En dat is een kolfje naar de hand van onze coach Dario Gjergja."

  Omdat de club wat in het duister tastte, sprak Oostende dan ook vooraf over een overgangsjaar. "Onze concurrenten hebben zwaar geïnvesteerd en we wisten niet goed wat we van hen konden verwachten."

  "Bovendien dachten we dat we met deze jonge spelers nog last van groeipijn zouden hebben. Maar de ploeg toont momenteel een goeie chemie en veel veerkracht."

  Erevoorzitter Johan Vande Lanotte kondigde bij de start van het seizoen aan dat Oostende pas in januari op volle sterkte zou zijn. Debaere: "Maar die klik is er blijkbaar al vroeger gekomen. Dat wil niet zeggen dat we in januari nóg sterker zullen zijn. We zitten gewoon voor op schema."

  "Het is nu zaak om deze vormcurve aan te houden, want het is een heel lang seizoen en er kan nog heel veel gebeuren. We moeten nog fris zijn als de prijzen worden uitgedeeld."

  "We moeten geduld hebben in zoektocht naar hoofdsponsor"

  Intussen heeft Oostende wel nog altijd geen hoofdsponsor. Toch vreemd als je ziet hoe de club er in België met kop en schouders bovenuit steekt. "Het bestuur is er hard mee bezig, maar er worden ook andere, kleinere sponsors binnengehaald. Zoals het nu loopt, hebben we alles onder controle."

  "Maar voorlopig komt er dus geen hoofdsponsor uit de bus. Ik denk dat het een kwestie van geduld is. Op het juiste moment zal er wel een sponsor langskomen."