• home
 • video
 • pas verschenen

  Negenvoudig wereldkampioen Sébastien Loeb keert even terug naar WRC

  Loeb nam in maart 2017 deel aan het wereldkampioenschap rallycross.

  WRC heeft vandaag bekendgemaakt dat Sébastien Loeb komend seizoen zal meedoen aan enkele rally's. Hij zal deelnemen met zijn vaste copiloot Daniel Elena.

  Sébastien Loeb neemt komend seizoen met copiloot Daniel Elena aan zijn zijde in een Citroën C3 deel aan de WRC-rally's van Mexico (8-11 maart), Corsica (5-8 april) en Catalonië (25-28 oktober).

  Daarmee komt er ook een einde aan de geruchten, die startten toen de Fransman in de zomer aan de slag ging als testrijder bij Citroën Racing. Bij het team van de Belgische teambaas Yves Matton moest hij de prestaties van de Citroën C3 op asfalt optimaliseren.

  "Iedereen was tevreden na die tests. Komend seizoen starten in 3 rally's is niet meer dan een logische stap. Ik leg mezelf niets op, ik wil in de eerste plaats genieten", zegt Loeb.

  Sébastien Loeb is de recordkampioen in de rallysport

  Loeb hing 5 jaar geleden zijn rallyhelm aan de haak, na 9 opeenvolgende wereldtitels in de koningsklasse van de rallysport.

  Hij reed daarna nog enkele wedstrijden, maar ging zicht vooral focussen op het WTCC (World Touring Car Championship), later op de Rally Raid, met Dakar als hoofddoel en het wereldkampioenschap rallycross. Hij ruilde daarvoor Citroën Racing in voor Peugeot Motorsport. Nu zal hij dus opnieuw voor Citroën rijden.