• home
 • video
 • pas verschenen

  Guardiola na nipte bekerwinst: "We gaan zeker geen 4 trofeeën winnen"

  Een jong City zette gisteren na penalty's Leicester opzij in de League Cup.

  Ook al gaat het Manchester City voor de wind in de Premier League, toch moest ook coach Pep Guardiola even met de ogen knipperen toen hem gevraagd werd of zijn team de "quadrupel" kon pakken. Met een grondig herschud team had hij net moeizaam de kwartfinale van de League Cup gewonnen in Leicester. Het antwoord van de Spanjaard kwam kort en snel: "Vergeet het!"

  In de Premier League staat City trots op kop na 16 overwinningen op een rij en met 11 punten voorsprong. Gisteren in Leicester hadden een pak minder gewone namen penalty's nodig om een halvefinaleticket voor de tweede Engelse beker te boeken.

  Als ze op dezelfde manier als in de competitie blijven swingen lijken voor sommige dromers ook de FA Cup en de Champions League binnen handbereik van De Bruyne en co.

  Guardiola is er niet mee bezig, getuige zijn verbaasde blik bij de vraag van de Sky-journalist. "Vergeet het. Dat zal niet gebeuren. Het is onrealistisch. In voetbal verlies je punten, je verliest. Ik denk niet aan trofeeën."

  In de bestuurskamers boven hem menen enkele personen dat het misschien wel kan. Voorzitter Khaldoon Al Mubarak hintte in het tussenseizoen op de quadrupel. Hij nam geen coach in dienst die ooit bij Barcelona 6 trofeeën in 1 seizoen won om de lat niet hoog te leggen.

  "Heel wat jonge spelers toonden heel goeie dingen"

  Wat daarbij zeker kan helpen, is dat Guardiola achter zijn A-spelers lijkt te beschikken over een pak jonge troeven. Dat toonde de cupmatch tegen Leicester. Er lijkt een nieuwe generatie aan te komen, stevig en vol talent, die perfect kan ingebracht worden indien nodig.

  Phil Foden (17, foto boven), een van de jonge Engelse voetbalhopen, de Spanjaard Brahim Diaz (18) en lokale verdediger Tosin Adarabioyo (20) speelden bewonderenswaardig.

  Guardiola zwaaide met lof: "Heel wat jonge spelers kwamen vanavond in actie. Ik ben zo blij voor alle spelers. Ze toonden me erg goeie dingen."