• home
 • video
 • pas verschenen

  Groep rond Wouter Vandenhaute doet bod op Anderlecht

  Wouter Vandenhaute blijft toch in de running om Anderlecht over te nemen.

  Een Belgische investeerdersgroep die zich "vrienden en fans van Anderlecht" noemt, heeft een bod gedaan op Anderlecht. Ze zouden samen 45 miljoen euro betalen voor 60% van de aandelen.

  Een tiental investeerders heeft zich verzameld rond Woestijnvis-baas Wouter Vandenhaute. Die wilde Anderlecht aanvankelijk samen met Paul Gheysens overnemen, maar dat duo werkte al een hele tijd niet meer samen wegens verschil in visie en communicatiestoornissen.

  Andere bekende naam in het consortium is die van Johnny Thijs, gewezen topman van bpost en ook van AB InBev. Vandaar de link met Alexandre Van Damme, de sterke man van Anderlecht.

  Ook Geert Duyck en Steven Buyse behoren tot de groep rond Vandenhaute. Zij zijn respectievelijk managing partner en senior managing director van CVC Capital Partners, een wereldvermaarde investeringsreus, één van de grootste vijf private-equityfondsen ter wereld.

  Zij kennen Vandenhaute, omdat ze een aantal jaar geleden samen een plan hebben geschreven voor de hervorming van het internationale wielrennen, wat op hevig verzet stuitte van ASO, de organisator van onder meer de Tour de France.

  Vandaag valt de beslissing over de verkoop

  Een maand geleden raakte bekend dat Anderlecht te koop stond en dat er met de Oezbeekse Rus Alisjer Oesmanov en het duo Gheysens-Vandenhaute twee potentiële kopers waren. Met Gheysens en Vandenhaute waren er verregaande onderhandelingen, maar het beloofde bod bleef nadien lange tijd uit.

  Gheysens had intussen Luciano D’Onofrio, die voor hem Antwerp sportief bestuurt, ingeschakeld als onderhandelaar, maar toen al was duidelijk dat sterke man in de schaduw Alexandre Van Damme een bijzonder koele minnaar was van de twee voorgestelde pistes. Onder meer wegens de slechte verhoudingen met Gheysens over het stadiondossier en het gerechtelijke verleden van D’Onofrio.

  Vandaag beslissen de aandeelhouders over wie straks de nieuwe eigenaar van Anderlecht wordt.