• home
 • video
 • pas verschenen

  Witsel: "Je moet De Bruyne gewoon met rust laten"

  "Je moet De Bruyne niet te veel vragen stellen", weet Witsel.

  Volgens Axel Witsel is er geen probleem-De Bruyne bij de nationale ploeg. "Het is een plezier om met hem te spelen", stelt de nummer 6 van de Rode Duivels in het Franstalige voetbalprogramma La Tribune.

  "Op de Wereldbeker haalt hij zijn topniveau"

  Bij Manchester City speelt Kevin De Bruyne de sterren van de hemel. Bij de nationale ploeg heeft de aanvallende middenvelder het even iets moeilijker om zijn stempel te drukken. 

  "Bij City speelt hij alles kapot. Dat deed hij vorig seizoen en nu bevestigt hij. Als we willen presteren op het WK hebben we zo'n Kevin De Bruyne nodig", stelt Axel Witsel op de RTBF.

  "'Het klopt dat hij bij de nationale ploeg niet altijd op topniveau speelt, maar voor mij is er geen probleem-De Bruyne bij de Rode Duivels. Je moet hem gewoon met rust laten en niet te veel vragen stellen. Op de Wereldbeker haalt hij zijn topniveau, daar ben ik zeker van."

  Bij de nationale ploeg staat De Bruyne naast of voor Witsel. "Hij is polyvalent", weet Witsel. "Op welke positie hij ook speelt, het is een plezier om met hem te voetballen. Kevin is een noeste werker. Hij laat het niet hangen op de trainingen."

  Video player inladen...

  "Grote Hazard en grote De Bruyne in Rusland"

  Niet alleen Kevin De Bruyne, maar ook Eden Hazard zal zijn beste niveau moeten halen op het WK in Rusland. "We zijn ons ervan bewust dat de klok tikt voor onze generatie", antwoordt Axel Witsel (28). "We beseffen dat het waarschijnlijk de laatste keer is dat we iets groots kunnen neerzetten."

  De Rode Duivel droomt van het hoogste. "We zullen er allemaal moeten staan. We zullen een grote Eden Hazard én een grote Kevin De Bruyne nodig hebben in Rusland. Dan kunnen we het klaarspelen."

  Video player inladen...

  Joos: "Het wordt tijd dat de flow er komt"

  Twee weken geleden bracht Filip Joos de tandem De Bruyne-Hazard ter sprake in Extra Time. "Het wordt tijd dat de flow er komt", vindt de commentator. "Daar wachten we al lang op."

  "Je moet ze samen op een kamer leggen", vindt Jan Mulder. "Ik heb nog met Paul Van Himst geslapen."

  Video player inladen...