• home
 • video
 • pas verschenen

  Paul Gheysens biedt zonder Wouter Vandenhaute op Anderlecht

  Het duo Gheysens-Vandenhaute bestaat niet meer.

  Paul Gheysens en Wouter Vandenhaute werken niet meer samen bij het bod op de aandelen van Anderlecht. De grote baas van Ghelamco heeft vanmorgen zijn binding offer aan de club overgemaakt zonder Vandenhaute. Morgen beslissen de aandeelhouders over de verkoop van Anderlecht.

  Gheysens en Vandenhaute hebben nochtans maandenlang samen onderhandeld over de verkoop van de club. Vandenhaute moest daarbij de door de aanslepende discussies rond het nieuwe stadion hoog opgelopen spanning en onvrede tussen Ghelamco en vertegenwoordigers van de club helpen wegwerken.

  Maar al in oktober bleek het verschil in visie tussen Gheysens en Woestijnvis-baas Vandenhaute te groot. Daarop is de samenwerking stopgezet en heeft Gheysens Luciano D’Onofrio ingeschakeld in de onderhandelingen met Anderlecht. D'Onofrio is bevriend met Roger Vanden Stock en is de sportieve baas bij Antwerp, waar Gheysens ook eigenaar van is.

  Wat dat betekent voor de kansen van Paul Gheysens om Anderlecht te kopen, zal morgen blijken. Dan beslissen de aandeelhouders over de verkoop van (een deel) van de aandelen van de Brusselse club.

  Bod is officieel uitgebracht door de kinderen van Gheysens

  Omdat Paul Gheysens al eigenaar is van eersteklasser Antwerp mag hij zich reglementair niet inkopen bij een tweede, concurrerende, club. Om dat te omzeilen hebben officieel de drie kinderen van Gheysens het bod uitgebracht. Zij zitten al enkele jaren mee in het management van het bedrijf Ghelamco, maar zouden bij een eventuele overname van Anderlecht enkel op papier een rol spelen.