• home
 • video
 • pas verschenen

  Meert: "Als je deze verhalen leest, voel je je al die jaren bedot"

  Wilfried Meert werkte als Memorial-organisator samen met Justin Gatlin.

  Er is opnieuw een dopingbom ontploft rond sprintbom Justin Gatlin. "De fluiters zullen nu zeggen: zie je wel dat er iets niet juist was met die kerel", zegt atletiekgoeroe Wilfried Meert over de controversiële Gatlin.

  Justin Gatlin zit in nauwe sprintschoentjes. Door een undercoveroperatie zijn zijn coach Dennis Mitchell en zijn manager Robert Wagner in opspraak gekomen.

  "Gatlin heeft een 2e (eigenlijk al 3e) kans gekregen en werd in Londen dan ook ongenadig uitgefloten toen hij de wereldtitel op de 100 meter veroverde."

  "De fluiters zullen nu zeggen: "Zie je wel dat er iets niet juist is met die kerel." Maar we moeten natuurlijk eerst wachten op de bewijzen", zegt voormalig Memorial-organisator Wilfried Meert.

  "Mitchell was altijd arrogant en opvliegend, maar Wagner was heel schappelijk"

  Mitchell is net als Gatlin een omstreden figuur. "Ook hij heeft een 2e kans gekregen. Ik dacht dat hij die met beide handen had gegrepen, maar als je deze verhalen leest, voel je je al jaren bedot."

  "Mitchell was altijd ook een arrogant en opvliegend baasje. Zo zijn sprinters wel vaker, dat zijn energiebommen. Velen hebben een kort lontje en dat was bij Mitchell zeker het geval."

  "Persoonlijk heb ik nooit problemen met hem gehad, maar ik heb van collega's gehoord dat hij wel vaker onhebbelijk gedrag had. Af en toe was hij een beetje agressief."

  Meert is wel verrast dat ook manager Wagner boter op het hoofd heeft. "In het wereldje lopen veel managers rond waarbij je je vraagtekens kunt plaatsen, maar Wagner is een schappelijke man. Hij was vroeger stationschef in een Oostenrijks dorpje."

  "Ik heb nooit problemen met hem gehad. Hij hield altijd zijn woord en verwittigde op tijd wanneer een atleet niet kon komen. Ik was er even niet goed van toen ik het las, maar veel mensen hebben verborgen kantjes. Nu hebben we blijkbaar het verborgen kantje van Wagner ontdekt."

  "Zou een slechte zaak zijn voor de atletiek"

  Het lijkt onwaarschijnlijk dat de autoriteiten - Gatlin heeft sowieso al een onderzoek van het Amerikaanse Antidopingagentschap én de IAAF aan zijn been - een 3e keer over hun hart zullen strijken.

  "Hij zal dit moeten weerleggen, want bij de IAAF zijn velen wantrouwig tegenover Gatlin. Ik vermoed dat ze nu al zijn stalen opnieuw zullen onderzoeken. En hij is de voorbije jaren ontzettend vaak gecontroleerd. Ik hoop voor hem dat hij eraf is gebleven, anders zou dat een slechte zaak zijn voor de atletiek."