• home
 • video
 • pas verschenen

  Gatlin reageert "geschokt en verrast": "Ik gebruik geen doping"

  De coach en manager van Justin Gatlin kwamen in opspraak.

  Justin Gatlin staat weer in een dopingstorm, nadat een undercoveroperatie van de Engelse krant The Telegraph zijn coach en manager in verband met doping gebracht hadden. De Amerikaanse wereldkampioen op de 100m reageerde kort op Instagram: "Ik gebruik en heb geen PED's (prestatiebevorderende producten, red) gebruikt. Ik heb mijn coach meteen ontslagen."

  De 35-jarige Gatlin wuift alle betrokkenheid met doping weg: "Ik gebruik en heb geen PED's gebruikt." PED's staat voor "performanche-enhancing drugs".

  "Ik was geschokt en verrast om te ontdekken dat mijn coach ook maar iets van doen zou hebben met een fractie van de huidige beschuldigingen. Ik heb hem ontslagen zodra ik dit vernam." Zijn coach was voormalig olympisch kampioen Dennis Mitchell.

  Gatlin belooft een juridische strijd aan de leugenaars: "Alle wettelijke opties liggen op tafel. Ik zal niet toestaan dat anderen zo over mij liegen. Ik geef niet meer commentaar, omdat dit nu een juridische zaak is geworden. De volgende die ze zullen horen is mijn advocaat."

  De spurtkampioen, die al 2 keer eerder een dopingschorsing kreeg, eindigt met een  bedanking voor zijn supporters en al wie hem het beste wenst.

  Instagram-reactie van Gatlin: