• home
 • video
 • pas verschenen

  Ex-renner Jens Voigt wil 7 marathons in 7 dagen lopen

  Jens Voigt reed 17 keer de Tour de France.

  Ook na zijn wielercarrière gaat Jens Voigt geen fysieke uitdaging uit de weg. Voor het goede doel wil de 46-jarige Duitser 7 marathons in een week lopen.

  "Ik heb nooit gezegd dat ik niet gek ben"

  Gul in zijn inspanning maakte Jens Voigt zich als profrenner razend populair bij de wielerfans. Drie jaar geleden hing de aanvalslustige Duitser zijn fiets aan de wilgen, maar kilo's bijkomen doet de marathonman amper.

  Voigt wil 7 dagen op een rij een marathon lopen: van 2 tot en met 8 januari. "Natuurlijk denken de mensen dat ik gek ben om zoiets te doen", zegt Voigt. "Maar ik heb nooit gezegd dat ik niet gek ben..."

  In de voorbije Tour stoomde Voigt zich (als wieleranalist) klaar door 's ochtends een paar keer marathon te lopen. De opbrengst van zijn marathon-avontuur gaat naar een Australische organisatie die zich inzet voor de strijd tegen kanker.