• home
 • video
 • pas verschenen

  De Buyst hoopt op jaar van de doorbraak: "Een stap in het onbekende"

  "In koersen tot 220 kilometer hoop ik mee te doen voor de overwinning"

  Na een uitstekend 2017 staat Jasper De Buyst voor een belangrijk jaar. Het komende seizoen rijdt hij, naast de Vlaamse klassiekers, ook de Ronde van Frankrijk. "Zowel Greipel als ik zijn vragende partij om te kunnen samenwerken in de Tour."

  "In wedstrijden tot 220 kilometer wil ik meedoen voor de zege"

  2018 wordt het seizoen dat we Jasper De Buyst goed in het oog moeten houden. De renner heeft zijn zinnen alvast op het voorjaar gezet. "Ik denk dat alle Vlaamse koersen mij wel moeten liggen", zegt De Buyst.

  "In wedstrijden tot 220 kilometer zoals Dwars Door Vlaanderen, de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne wil ik proberen mee te strijden voor de zege. Maar ik wil ook mijn grenzen aftasten in bijvoorbeeld de Ronde van Vlaanderen. Ik had niet verwacht dat het allemaal zo snel zou gaan. Volgend jaar wordt voor mij toch een stap in het onbekende."

  Met het BK en de Tour heeft De Buyst 2 grote doelen na de voorjaarsklassiekers. "Het BK is voor mij echt een doel. Er kan altijd veel gebeuren en het is elk jaar een speciale koers. Normaal gezien staat ook mijn 1e Tour op het programma. Daar zal ik vooral als locomotief van André Greipel werken. We geraken meer en meer op elkaar afgestemd en we waren allebei vragende partij om samen naar de Ronde van Frankrijk te gaan."

  Benoot past voor Milaan-Sanremo en Parijs-Roubaix

  Tiesj Benoot heeft samen met zijn ploegmaats net een stage achter de rug in Mallorca als voorbereiding op het nieuwe wielerseizoen. "Ik heb het deze winter bewust iets rustiger aangepakt omdat ik vorig jaar leerde dat ik wel snel in vorm kan zijn."

  De nummer 20 van de voorbije Ronde van Frankrijk jaar heeft naar eigen zeggen geen ambities voor het (jongeren)klassement in de Tour. "Mijn voornaamste doelen zijn de klassiekers. Een algemeen klassement nastreven in een grote ronde zou een stap overslaan zijn. Mijn doel in de Tour is om mee te gaan in een vlucht en een etappe te winnen."

  Dat het een lang voorjaar wordt voor Benoot, schrikt de 23-jarige renner niet af. "Ik begin met de Omloop Het Nieuwsblad en ik rijd tot en met Luik-Bastenaken-Luik. Ik heb samen met de ploeg besloten om Milaan-Sanremo en Parijs-Roubaix te laten vallen. Daardoor koers ik minder wedstrijden, maar wel een iets langere periode. Ook het WK in Innsbruck speelt in mijn hoofd. Ik heb al mooie dingen gelezen over het parcours. Het is een wedstrijd waar ik graag bij ben en ik denk wel dat er toch iets moet kunnen daar."

  Op zoek naar een 1e profzege

  Zijn goede prestaties de afgelopen jaren doen het niet vermoeden, maar Benoot heeft sinds hij prof werd nog geen enkele profzege op zak kunnen steken. 

  "In mijn 1e profjaar reed ik meteen top 5 in de Ronde van Vlaanderen. Daar ben ik natuurlijk enorm trots op, maar dat schept ook veel verwachtingen. Mensen verwachten dat ik meteen de stap zet naar de overwinningen. Als je dan vooral grote wedstrijden rijdt, dan is het moeilijk om te winnen", verklaart Benoot.

  "Welke renner heeft op zijn 23e al een WorldTour-wedstrijd gewonnen? Op enkele sprinters na zijn er dat niet zoveel, bijna geen zelfs. Dat moet ik vooral in mijn achterhoofd houden. Ik zou kunnen kiezen voor kleinere koersen, maar ik denk dat ik nog altijd het meest leer in de grote wedstrijden."