• home
 • video
 • pas verschenen

  Clement neemt afscheid van spelers: "Dit waren moeilijke dagen"

  Philippe Clement heeft de uitgang gevonden bij Waasland-Beveren.

  Philippe Clement trekt naar Racing Genk, maar eerst moest hij nog afscheid nemen van Waasland-Beveren. "Na mijn vertrek zal alles hier niet meteen wegvallen", zegt Clement voor de camera van TV Oost.

  Philippe Clement moest de voorbije dagen wikken en wegen tussen Waasland-Beveren en Racing Genk. Uiteindelijk koos Clement voor Genk, al houdt hij daar wel gemengde gevoelens aan over.

  "Dit waren moeilijke dagen", geeft Clement toe bij de regionale zender TV Oost. "Je moet over heel veel dingen nadenken."

  "Ik heb voor Genk gekozen om 2 redenen. Ten eerste omdat ik voel dat daar een heel groot draagvlak is voor mijn komst. Ik heb er zelf nog gespeeld, de mensen kennen mij daar heel goed."

  "Ten tweede stap ik bij Genk in een groter project voor de toekomst dan hier. Bovendien is hier minder duidelijkheid over de toekomst van de spelers die in de belangstelling staan."

  "Heb training bij Genk afgeblazen om hier te kunnen zijn"

  Philippe Clement denkt dat hij een mooie erfenis achterlaat bij Waasland-Beveren. "Ik heb nog een heel goed gesprek gehad met de voorzitter. Er blijft heel veel respect tussen ons."

  "Hij vindt dit natuurlijk niet fijn, want we hebben hier de voorbije maanden iets heel moois opgebouwd."

  "Niet dat alles nu ineens wegvalt door mijn vertrek. We hebben alles hier samen gedaan. De club kan daar op voortbouwen."

  Clement heeft zijn spelers nog een laatste keer toegesproken.

  "Normaal gezien had ik vandaag al een training bij Genk, maar die heb ik afgeblazen. Ik vond het belangrijk om iedereen hier nog eens te kunnen spreken."

  Video player inladen...