• home
 • video
 • pas verschenen

  Brandt: "Hopelijk krijgen we volgend seizoen wildcard voor de Ronde"

  Rijden de fluohemden zich dit voorjaar weer in de kijker?

  De Waalse wielerploeg WB-Aqua Protect-Veranclassic (de aangepaste naam in 2018) wil ook volgend jaar voor extra kleur zorgen in het Vlaamse voorjaar. "Met Maxime Vantomme en Alex Kirsch hebben we 2 renners die ver kunnen geraken in de Vlaamse klassiekers", zegt ploegmanager Christophe Brandt.

  Brandt over de Ronde van Vlaanderen

  Het voorbije seizoen maakte WB-Veranclassic-Aqua Protect zijn debuut op het ProContinentale niveau. "We behaalden 10 zeges en stonden 26 keer op het podium", zegt ploegmanager Christophe Brandt (foto) aan Sporza. "Dat was beter dan verwacht."

  De Waalse ploeg reed ook veel in beeld, maar een wildcard voor de Ronde van Vlaanderen kregen Brandt en zijn manschappen niet. "Natuurlijk waren we heel ontgoocheld."

  "We hebben in 2017 getoond dat we onze plaats verdienen in de Ronde. Maar de organisator beslist al vrij vroeg op het seizoen over die wildcards. Ik begrijp dat dat niet altijd even gemakkelijk is. Hopelijk zijn we er in 2018 wel bij."

  Over de nieuwkomers

  "Met Maxime Vantomme en Alex Kirsch hebben we 2 renners die heel ver kunnen geraken in de voorjaarskoersen", zegt Brandt. "En met Eliot Lietaer en Kenny Dehaes (foto) tellen we ook 2 sterke nieuwkomers."

  Ook neoprofs Franklin Six (20) en Julien Mortier (20) zijn 2 nieuwe namen op de loonlijst van WB-Aqua Protect-Veranclassic. "Mortier kan zowel in de Waalse als in de Vlaamse koersen uit de voeten. Maar we zullen hem vooral een klimprogramma voorschotelen."

  "Ook in Franklin Six zie ik heel veel. Franklin kan heel goed naar een doel toewerken. Maar hij legt zichzelf soms te veel druk op. Hij droomt over de Ronde van Vlaanderen en Gent-Wevelgem, maar eerst moet hij nog wat leren bij de profs."

  Over deelname in een grote ronde

  Bepaalde teams die een ProContinentale status krijgen, spreken al snel de ambitie uit om binnen de x aantal jaar in een grote ronde te starten. Hoe zit dat met WB-Aqua Protect-Veranclassic?

  "We moeten eerst enkele seizoenen goed presteren op ProContinentaal niveau", zegt Brandt. "Ons budget moet groeien en onze omkadering moet nog meer ervaring opdoen."

  "Maar op termijn is deelname aan een grote ronde ons doel. Je moet altijd ambitie hebben, anders zet je een stap achteruit."

  Het shirt voor 2018