• home
 • video
 • pas verschenen

  Bondsparket wil Angban 4 duels schorsen: "Hij heeft roekeloze speelstijl"

  Voor deze overtreding moest Angban zich komen verantwoorden.

  Het Bondsparket wil Victorien Angban van Waasland-Beveren 4 matchen van de velden houden voor zijn overtreding op Uche Agbo van Standard.

  De overtreding dateert al van 2 speeldagen geleden, maar kwam nu pas voor de Geschillencommissie. Volgens het Bondsparket is een strenge straffen (4 speeldagen + 1000 euro boete) gerechtvaardigd, omdat Angban "een roekeloze speelstijl" heeft.

  "Toen hij voor STVV speelde pakte hij 3 rode kaarten, waarvan 1 voor natrappen en 2 voor tackles die de fysieke integriteit in gevaar brachten", zei bondsprocureur Chris Vandenbossche op de zitting.

  "De gevolgen voor Agbo hadden in dit geval enorm kunnen zijn, daarover bestaat geen discussie." Ook scheidsrechter Boterberg gaf toe dat rood op zijn plaats was geweest. "Toen ik de wonde aan de kous bij Agbo zag, wist ik meteen dat ik te snel geel had getrokken." Omdat de Reviewcommissie ingreep, werd Angban alsnog vervolgd.

  Waasland-Beveren wil vrijspraak

  Waasland-Beveren pleit voor de vrijspraak of hoogstens voor een straf met uitstel. "We betwisten de rode kaart niet, maar dit was helemaal niet opzettelijk", zegt de clubadvocaat.

  "Angban raakt het scheenbeen met de binnenkant van zijn voet, maar heft zijn steunbeen op waardoor zijn lichaam draait. Dat wijst erop dat hij zijn tegenstander niet wou blesseren."

  "Angban kent Agbo ook heel goed. Ze hebben nog samen gespeeld bij Granada, het zijn goeie vrienden. Het excuseerde zich uitvoerig en is duidelijk aangedaan."

  Video player inladen...

  Clement in Extra Time over fout Angban: "Hij was er kapot van"

  Video player inladen...