• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: P.Diddy wil NFL-team kopen, Stephen Curry: "Ik doe mee"

  P.Diddy heeft boodschap voor alle NFL-eigenaars: "Tijd voor meer diversiteit"

  Enkele ogenblikken nadat Jerry Richardson op Twitter meegegeven had dat hij zijn NFL-club Carolina Panthers wil verkopen, bood er zich meteen een opvallende kandidaat aan. De Amerikaanse rapper P.Diddy wil geschiedenis schrijven als Afro-Amerikaanse NFL-eigenaar: "It's time for Black ownership!". Basketbalvedette Stephen Curry wil meestappen in het verhaal.

  De 81-jarige Richardson heeft bijna 25 jaar de Panthers onder zijn hoede gehad. Twee jaar geleden verloren de Panthers de Super Bowl. Tegen Richardson loopt een onderzoek voor seksueel grensoverschrijdend gedrag en racistisch taalgebruik. Dat zou zijn verkoopsplannen verklaren, al maakt hij er geen melding van in de brief waarin hij de verkoop eind dit seizoen aan kondigde.

  P.Diddy reageerde meteen en vroeg steun: "Ik zou graag de Panthers kopen. Zeg het voort. Retweet! Er zijn niet veel Afro-Amerikaanse NFL-eigenaars. Laten we geschiedenis schrijven."

  Waarna hij ook een foto van zichzelf tweette uit 2003, waarbij hij aan het optreden was in een NFL-truitje. "Dit is het werk van God. Het is tijd!" Hij had een boodschap voor alle NFL-eigenaars: "Het is tijd voor diversiteit. Het is tijd voor zwarte eigenaars! Die tijd is nu. Laten we het waarmaken!"

  De lokroep van de zanger/muzikant/zakenman vond gehoor bij Stephen Curry, de vedette van NBA-kampioen Golden State. "Ik wil meedoen!" Diddy reageerde even enthousiast: "Laten we het doen."

  Videoboodschap van P.Diddy:

  Tweet-verkeer van P.Diddy en Curry: