• home
 • video
 • pas verschenen

  Philippe Clement wordt de nieuwe trainer van Racing Genk

  Clement tekent een contract voor onbepaalde duur.

  0 / 0

  Clement tekent een contract voor onbepaalde duur.

  De kogel is door de kerk. Philippe Clement verlaat Waasland-Beveren en wordt de nieuwe trainer van Racing Genk. Dat meldt de club. Clement stond pas sinds het begin van het seizoen aan het roer bij Waasland-Beveren. "We zijn heel blij dat hij voor ons gekozen heeft", reageert Genk-voorzitter Peter Croonen.

  Philippe Clement werd begin dit seizoen hoofdtrainer van Waasland-Beveren. Hij leidde de club van de degradatiezone naar de 7e plaats. Die goede prestaties zijn ook in Genk niet onopgemerkt gebleven. Racing Genk was immers op zoek naar een nieuwe trainer na het ontslag van Albert Stuivenberg begin vorige week.

  Na het bekerduel tussen beide clubs vorige week hield Clement de lippen nog stijf op elkaar, maar nu is de kogel door de kerk. De 43-jarige Clement keert als trainer terug naar de club waarmee hij in 1996 naar eerste klasse promoveerde.

  Clement tekent een contract voor onbepaalde duur. Woensdag zal hij zijn eerste training leiden bij Genk en wordt later op de dag voorgesteld.

  Bij Waasland-Beveren zullen de overige stafleden het nu overnemen terwijl die club zoekt naar een vervanger. "We willen Philippe Clement bedanken voor de mooie tijden die we hebben beleefd. Hij is de bouwmeester van enkele mooie fundamenten, het is nu aan ons om verder te bouwen."

  "Contract voor onbepaalde duur is deels symbolisch"

  "We zijn heel blij dat Philippe voor ons gekozen heeft", reageert Racing Genk-voorzitter Peter Croonen. "Philippe kent het huis, dat is mooi meegenomen langs 2 kanten. We hebben uitgelegd hoe onze club werkt. Natuurlijk is de uitdaging voor een T1 niet evident, dat weet hij ook. Maar ik denk dat hij gecharmeerd is. We hebben geprobeerd om hem niet te overtuigen, maar om hem zelf te laten kiezen."

  "Het is misschien vroeg, maar wel een mooie stap in zijn carrière. Ik denk dat T1 zijn in een club met de ambitie en het model van Genk altijd een uitdaging is. Maar hij ziet ook dat we een club zijn met een goede structuur waar hij de volgende stappen kan zetten."

  Hoopt Racing Genk met de nieuwe trainer Play-off I nog te halen? "Ik denk dat alles nog mogelijk is. We zitten nog in de halve finales van de Beker van België, we staan in de competitie op 4 punten van de 6e plaats. We staan daar natuurlijk met veel ploegen, het zal niet gemakkelijk worden. Maar het is nog mogelijk en we zijn ambitieus. Philippe is dat ook. Ik hoop dat het zal lukken, maar dat is zeker niet het criterium om te oordelen of hij geslaagd is als trainer."

  Opvallend: Clement krijgt een contract voor onbepaalde duur. "Vandaag de dag zijn de verschillen tussen bepaalde en onbepaalde duur niet meer zo groot zijn als die ooit zijn geweest. Maar het is wel mede een symbolisch gegeven. De ambitie van de club is om op lange termijn te werken."

  "Onderhandelingen zijn heel correct gebeurd"

  Waasland-Beveren moet toekijken hoe Clement die club verlaat. "Ik denk dat de onderhandelingen heel correct gebeurd zijn", zegt Croonen. "We hebben de deontologie gerespecteerd. We hebben gedaan wat we moesten doen. Dan is het aan Philippe om die keuze wel of niet te maken.