• home
 • video
 • pas verschenen

  Lobato verlaat LottoNL-Jumbo, Tolhoek en Eenkhoorn geschorst

  Lobato moet zijn biezen pakken bij LottoNL-Jumbo.

  Juan-José Lobato moet op zoek naar een nieuwe werkgever. Hij verlaat LottoNL-Jumbo na gebruik van slaapmedicatie tijdens het trainingskamp van de ploeg. Antwan Tolhoek en Pascal Eenkhoorn staan 2 maanden aan de kant.

  "Geen enkele renner in strijd met UCI- of WADA-regels"

  Vorige week werden Lobato, Tolhoek en Eenkhoorn weggestuurd van het trainingskamp van LottoNL-Jumbo in Spanje. Het drietal had slaapmedicatie in bezit en in gebruik zonder dat de ploeg daarvan op de hoogte was.

  "Bij het bepalen van de maatregelen hebben we rekening gehouden met alle juridische en persoonlijke aspecten en de grote impact die het voorval heeft gehad op de ploeg", zegt LottoNL-Jumbo. 

  "Daarnaast hebben we ook rekening gehouden met de medicatie die de renners bij zich hadden en hoe daarmee is omgegaan. Geen enkele renner handelde in strijd met de UCI- of WADA-regels."

  "Tolhoek en Eenkhoorn reiken we de hand"

  "Het team draagt de verantwoordelijkheid voor de gezondheid van de renners. En experimenten die de gezondheid in gevaar brengen, worden niet geaccepteerd."

  "In het kader van de talentontwikkeling van LottoNL-Jumbo, wordt Tolhoek en Eenkhoorn de hand gereikt om zich te ontplooien tot een voorbeeldig beroepswielrenner. We schorsen hen 2 maanden."

  "Met Juan Jose Lobato hebben we in het belang van beide partijen besloten om de sportieve samenwerking te beëindigen. Hij heeft een emotioneel bewogen jaar achter de rug en zal zich moeten concentreren op zijn herstel."