• home
 • video
 • pas verschenen

  Hartverwarmende video: Peaty en Sjöström geven goud aan jonge fans

  Peaty gaf zijn gouden medaille weg aan een jonge fan.

  Tijdens het EK Kortebaan in Kopenhagen worden de jonge fans in de watten gelegd. Adam Peaty en Sarah Sjöström gaven zomaar hun gouden medaille cadeau. Voor Peaty was het niet de eerste keer, tijdens het WK in Boedapest eerder dit jaar gaf hij zijn gouden medaille ook weg.

  Europese kampioenen Adam Peaty en Sarah Sjöström hebben 2 jonge supporters een onvergetelijke avond bezorgd tijdens het EK kortebaan. De Brit Peaty (100m schoolslag) en de Zweedse Sjöström (50m vrije slag/100m vlinderslag) gaven beiden een gouden medaille aan jonge fans in de tribune.

  Peaty gaf tijdens het WK in Boedapest un juli zijn medaille ook al eens weg aan een 10-jarige zwemliefhebber. De 22-jarige Brit zag het toen als "een deel van zijn job". Op die manier wou hij "de jonge generatie zwemmers inspireren voor de jaren die hen nog te wachten staan." (zie video)

  Peaty en Sjöstrom bezorgden hun fans de avond van hun leven

  Peaty deed het ook tijdens het WK in Boedapest