• home
 • video
 • pas verschenen

  Gaastra: "Begrijp ontgoocheling Timmers, maar druk maken heeft weinig zin"

  Pieter Timmers (archieffoto) pakte gisteren zilver op de 100 meter vrij.

  Pieter Timmers en Fanny Lecluyse veroverden op de slotdag van het EK kortebaan nog een medaille. Hoe schat coach Ronald Gaastra de prestatie van zijn poulain in? "Met deze voorbereiding was de winnende tijd niet haalbaar."

  "Het ging elke dag wat beter op het EK"

  "Het ging elke dag wat beter op het EK. Met twee medailles kun je als klein land toch nog altijd naar huis komen", zegt Ronald Gaastra aan Sporza over het EK kortebaan in Kopenhagen.

  Pieter Timmers baalde dat hij geen eerste gouden plak had kunnen veroveren. "Je moet vrede nemen met het resultaat. Het heeft weinig zin om je daar druk in te maken. Maar ik begrijp zijn gevoelens heel goed."

  "Je komt als zwemmer naar hier om te winnen. Met de tijden in de reeksen en de halve finales in het achterhoofd hadden we ingeschat dat 46"5 de winnende tijd zou kunnen zijn. Maar Dotto zwom 46"11. Met deze voorbereiding was dat in onze ogen niet haalbaar."

  "Verstoorde voorbereiding? Dat is het leven"

  Pieter Timmers liet op Instagram weten dat zijn voorbereiding door onder meer ziekte en de lastige trip naar Kopenhagen niet ideaal was.

  "In de voorbereiding moet alles goed lopen, maar enkele kleine zaken maakten die voorbereiding niet ideaal", zegt Ronald Gaastra.

  "We raden naar of en in welke mate dat een impact heeft gehad op die voorbereiding. Het gaat over dingen die je niet in de hand hebt en daar hoef je je niet druk in te maken. Dat is het leven."