• home
 • video
 • pas verschenen

  De Gendt: "Ik wil nog zoveel mogelijk mooie koersen winnen"

  De Gendt mikt in 2018 op zoveel mogelijk ritoverwinningen.

  Het voorbije seizoen won Thomas De Gendt een rit in de Vuelta. Daarmee komt hij in een select elitegroepje renners die in de 3 Grote Rondes konden winnen. zijn ambities voor het komende seizoen zijn simpel: "Zoveel mogelijk mooie koersen winnen is het enige dat ik nog wil."

  "Ik heb alles op mijn to-dolijst al afgevinkt"

  Nu Thomas De Gendt in de 3 Grote Rondes een ritoverwinning heeft geboekt, heeft hij naar eigen zeggen "alles op zijn to-dolijst afgevinkt." Maar dat wil niet zeggen dat de 31-jarige Belg het komende jaar zonder ambities aan het wielerseizoen start.

  "Er mag altijd wel eens een klassieker bijkomen, maar daar vrees ik dat ik tekort zal schieten. Het Belgisch Kampioenschap is ook iets wat heel moeilijk te verwezenlijken is. Het enige dat ik nog wil, is zoveel mogelijk mooie koersen winnen", zegt De Gendt

  Vorig seizoen greep de Lotto Soudal-renner net naast de Prijs van de Superstrijdlust in de Tour. "Na 1 à 2 dagen was de ontgoocheling al voorbij. Het ging er mij niet om of ik wel of niet gewonnen had. Het ging erom dat een ploegmaat, wiens vrouw mee in de jury zat (Marion Rousse, de vrouw van Tony Gallopin, red), mij op voorhand al vertelde dat ik de prijs hoe dan ook niet zou krijgen."

  Volgend jaar krijgt De Gendt opnieuw een kans om zich te tonen in de Ronde van Frankrijk. "Ik heb het parcours nog niet grondig bekeken, maar ik heb wel gezien dat er veel meer kortere etappes zijn. Dat biedt wel perspectieven voor mij. Er is 1 "monsteretappe" van 60 kilometer. Die gaat heel lastig worden. Vorig jaar was de lastigste etappe de korte rit van 110 km en dat was "vollen bak" koersen van begin tot einde."

  Wellens naar Omloop Het Nieuwsblad

  "Het afgelopen seizoen had ik in de Ruta del Sol heel goede benen", blikt Tim Wellens terug. "Daarna kwam ik in een periode zonder wedstrijden, wat ik enorm jammer vond met mijn goede vorm. Omdat ik in die periode altijd redelijk goed ben, dacht ik een wedstrijd toe te voegen, de Omloop Het Nieuwsblad. Het is moeilijk om ambities te stellen, maar in de BinckBank Tour heb ik al op zo'n omlopen gekoerst en dat beviel me wel", zegt Wellens.

  "Mijn programma begint in Mallorca en in de Ruta del Sol, gevolgd door de Omloop Het Nieuwsblad. De 2e periode start met Parijs-Nice, de Ronde van Catalonië, de Waalse klassiekers en de Giro. In de Giro start ik zonder klassementsambities, maar wil ik wel graag een ritoverwinning boeken." In de Tour zal Wellens niet te zien zijn volgend jaar. "De Ronde van Frankrijk is één van de grootste wedstrijden ter wereld en ik ga er ongetwijfeld nog aan de start staan, maar niet in 2018."

  Het WK in Innsbruck (Oostenrijk) is een parcours dat de 26-jarige heuvelspecialist wel moet liggen. "Iedereen droomt natuurlijk van de wereldtitel. Het is een parcours dat me goed ligt, maar het is nog een lange tijd tot het najaar. Het WK is een koers die laat valt en we gaan eerst zien hoe het begin van het seizoen verloopt."

  Einde contract

  2018 is het laatste jaar van Wellens bij Lotto Soudal. "Het is de 1e keer dat mijn contract afloopt, dus ik heb nog nooit zo'n situatie meegemaakt. Ik moet nog zien waar mijn toekomst ligt, maar ik ben superblij bij Lotto Soudal. Hopelijk zal mijn toekomst hier ook blijven liggen, maar je weet natuurlijk nooit wat er gebeurt."