• home
 • video
 • pas verschenen

  Club en Cercle bekvechten over nieuwe grasmat in Jan Breydel

  Het veld in Jan Breydel ligt er slecht bij.

  Het veld in het Jan Breydelstadion ligt er door de regen erg slecht bij. Club Brugge wil daarom een nieuwe grasmat aanleggen, maar is ontgoocheld omdat Cercle niet zou willen betalen. Bij Cercle reageren ze verbaasd: "We zijn zeker van oordeel dat het om een misverstand gaat."

  De regen van de voorbije weken heeft het veld in het Jan Breydelstadion zwaar geteisterd. Zo moest het bekerduel van Club Brugge tegen Charleroi uitgesteld worden. Blauw-zwart wil een nieuwe grasmat aanleggen, maar is naar eigen zeggen "ontgoocheld" omdat Cercle, dat het stadion deelt, niet wil betalen.

  "Deze middag ontving Club een mail waarin Cercle bevestigt dat pas vanaf volgend seizoen kan gesproken worden over nieuwe investeringen en er dus geen bereidheid is om nu mee te investeren in een nieuwe grasmat", staat er te lezen op de website van Club.

  Cercle reageert op zijn beurt verbaasd op dat bericht. "Eind vorige week werd Cercle gevraagd om de helft van de kosten van de nieuwe grasmat te betalen, zonder vooraf geraadpleegd te worden omtrent de aanbestedingsprocedure", klinkt het op de website. "Cercle wijst erop dat er een overeenkomst bestaat tussen Cercle en Club over de bijdragen voor de velden en dat Cercle altijd alle financiële afspraken respecteert."

  "Cercle heeft maandag aan Club in een e-mail laten weten bereid te zijn om de gesprekken op gang te brengen. Cercle is zeker van oordeel dat het hier om een misverstand van Club gaat en wacht het antwoord op deze uitnodiging tot dialoog af."