• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vanhaezebrouck: "Lang geleden dat ik nog eens beschaamd was"

  Anderlecht verloor met 5-0 tegen Club Brugge.

  Anderlecht zal zich zijn tripje naar Brugge nog lang herinneren. De kampioen kreeg een 5-0-bolwassing om de oren. "Je zag het weer: als er een mentale tik komt, dan hebben we het zo moeilijk om te reageren", constateert coach Hein Vanhaezebrouck. "We moeten in de spiegel kijken", zegt doelman Frank Boeckx.

  "Lang geleden dat ik nog eens beschaamd was"

  "Het is lang geleden dat ik nog eens beschaamd was als coach en zeker als coach van Anderlecht. Je bent trainer bij de grootste club van het land en je komt naar hier voor een belangrijke match. Om dan je team op zo'n manier onderuit zien te gaan, dan ben je een beetje beschaamd voor je voorzitter, manager en supporters", zuchtte Hein Vanhaezebrouck bij Sporza.

  "Je zag het weer: als er een mentale tik komt, dan hebben we het zo moeilijk om te reageren. Dat was tegen Charleroi ook zo. Dan reageren we als team onvoldoende. Dan zit dat extraatje er niet in om elkaar vooruit te stuwen en om waardig te verliezen. Dat is jammerlijk."

  In de eerste helft leek er lange tijd geen vuiltje aan de lucht. "Maar er was nog altijd te weinig initiatief. Enkele jongens hebben in de hele match geen beslissende bal gespeeld, ze hebben niet het minste risico in hun spel gelegd."

  "Club speelt achteraan vaak man op man, wat ik fantastisch vind. Dat is het lef van de kampioen. Maar daar hebben we te weinig gebruik van gemaakt."

  "Ik heb Club als kampioen zien spelen"

  En nu? Is Anderlecht goed genoeg om mee te strijden voor het allerhoogste? "Tegen Charleroi en Club schoten we op verschillende vlakken tekort. Het is nu alle hens aan dek om onze thuismatchen tegen Eupen en AA Gent te winnen. Daarna volgt de mercato en een stage. Dan zal er wellicht iets moeten gebeuren."

  "Ik zeg niet dat het niet kan, maar we missen misschien hier en daar een extra pion om anderen tot een beter rendement te brengen."

  "Ik zou de titel nog niet opgeven, maar ik heb Club wel als kampioen zien spelen: met veel lef, durf en initiatief. Dat was een heel groot verschil met mijn team."

  Boeckx: "We hebben de supporters in de steek gelaten"

  Frank Boeckx incasseerde vijf goals. “We speelden 42 minuten niet slecht, maar gaven het dan in één minuut weg. Toen gingen de kopjes naar beneden en dat zou niet mogen. We hebben de supporters in de steek gelaten, dat is duidelijk.”

  “Met een doelpunt konden we weer in de match zitten, maar Club kreeg nog 2 penalty’s. Dan nog moet je spelen voor het truitje dat je draagt. Dat hebben we niet gedaan.”

  “1-0 of 5-0, we zijn evenveel punten kwijt. We moeten ons afvragen waar we fouten gemaakt hebben. Dan moet ik ook naar mezelf kijken, want bij die 2-0 ben ik niet 100 procent.”

  “We moeten even in de spiegel kijken, ons afvragen of we alles gegeven hebben en die kloof niet groter laten worden. Of ik twijfel dat iedereen alles gegeven heeft? Ik vind dat iedereen die vraag voor zichzelf moet stellen.”

  Kums: "Ik denk dat we eens goed moeten samenzitten"

  "We moeten ons verontschuldigen voor deze match", vulde Sven Kums aan. "We kwamen niet in de problemen, hadden de beste kans om te scoren en slikken dan twee domme tegendoelpunten voor de rust."

  "Na de pauze wilden we terugkomen, maar als je dan die domme tegengoals ziet, dan kun je niets rapen. En dan moet je je verontschuldigen bij de fans."

  "Ik denk dat we eens goed moeten samenzitten. Dit was niet goed genoeg. Het was gewoon slecht. We moeten onszelf in vraag stellen en moeten zien dat we hier uit komen."