• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vanderhaeghe: "Een fout? Dit is toch een mannensport?"

  Yves Vanderhaeghe begrijpt niet wat er fout ging bij het doelpunt.

  AA Gent zag een zege tegen Standard door de neus geboord, want het doelpunt van Gigot werd afgekeurd. "Ik heb niets verkeerds gezien in de fase", zegt Yves Vanderhaeghe.

  De 88e minuut op Sclessin. Gigot denkt Gent de overwinning te schenken, maar scheidsrechter Laforge keurt de goal af voor een vermeende duwfout. Ook de videoscheidsrechter kan niet ingrijpen, omdat Laforge al had gefloten voor het doelpunt viel.

  Voor Eric Deflandre, assistent van Sa Pinto, was het een duidelijke fout. "We stonden met drie meteen recht van de bank", zei hij. Maar Gent-coach Yves Vanderhaeghe begrijpt het niet. "Ik denk dat iedereen gezien heeft dat Gigot alleen staat in het strafschopgebied. Ik heb er niets verkeerds aan gezien."

  "Ik was aan het wachten op de videoscheidsrechter, maar blijkbaar was het niet nodig. Ik heb geen idee hoe we dat moeten uitleggen. Ik blijf er rustig bij, want het heeft geen zin om boos te worden. Hoe pijnlijk en cruciaal het ook is."

  "Maar we moeten toch niet alle duels fluiten. Dan is het geen mannensport meer. Op elke corner kan je het spel dan stilleggen, want er wordt altijd wel wat gewrongen."

  "Het is jammer dat we twee punten kwijt zijn"

  Voor het overige had Vanderhaeghe weinig reden tot klagen. "We speelden een goede wedstrijd, vooral in de eerste helft waren we baas. Maar het ontbrak ons aan ideeën en doelgerichte acties."

  "In de tweede helft waren we slordiger, maar kwamen we wel een paar keer goed voor doel. We bevestigen elke week dat er een ploeg staat en dat we goed voetbal beginnen te brengen."

  "Het is jammer dat we hier twee punten kwijt zijn, maar we moeten verder. Ze zullen morgen niet beslissen dat het doelpunt telt en we de overwinning krijgen..."