• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Herygers: "Ik heb het gevoel dat het seizoen begint"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Wout van Aert kon Mathieu van der Poel het vuur aan de schenen leggen in Antwerpen. Wat hebben Michel Wuyts en Paul Herygers kort voor de eindejaarsperiode geleerd? "Alles staat in het teken van januari, maar Van der Poel heeft nu meer te verdedigen dan Van Aert."

  "Dit was een van de spannendste crossen van het seizoen"

  "In oktober hebben we na de cross in Ronse verteld dat er verandering op komst was, dat de hegemonie van Van der Poel voorbij was. Na de Koppenberg was er weer een ander verhaal, want Van der Poel had toen de boel gedomineerd. Na de cross in Antwerpen zijn we geneigd om het verhaal van Ronse weer op te pikken", opent Michel Wuyts.

  "Van Aert komt dichterbij en komt door zijn stage op het niveau van Van der Poel. Is dat echt zo of had dit te maken met het vlakke parcours in Antwerpen, dat sowieso spankracht heeft?"

  "Ik geloof dat dit een van de spannendste crossen van het seizoen was", vult Paul Herygers aan. "Wout kwam heel dicht bij Mathieu en ik ga er vanuit dat het niet eenmalig was, dat de lijn wordt doorgetrokken. Ik heb het gevoel dat het seizoen gaat beginnen."

  "Je zag Van Aert blinken"

  "Je zag Van Aert blinken", zegt Michel Wuyts. "Dan hoor ik iedereen zeggen: Van Aert is na Antwerpen de morele winnaar. Maar zijn tegenstander is nog altijd Van der Poel, een fenomeen."

  "Ik heb al veel mensen horen zeggen: Mathieu van der Poel heeft troeven op zak die niemand anders ooit heeft laten zien. Ik ben geneigd om hen gelijk te geven."

  "Ik denk niet dat Van Aert zich zal sparen"

  "Vanaf nu spelen de kampioenschappen ook een rol", gaat Michel Wuyts verder. "Alles staat in het teken van januari, maar Van der Poel heeft in december meer te verdedigen dan Van Aert. Van der Poel leidt in de DVV-trofee en in de Wereldbeker. Hij kan het zich niet veroorloven om enkele crossen zomaar te laten schieten."

  Paul Herygers: "Voor Van der Poel hoeft het ook niet altijd. Hij leidt in enkele klassementen riant. Hij kan ook een beetje de kat uit de boom kijken. En ik denk dat Van Aert zich niet zal sparen."

  "Het zou me niet verbazen dat Van Aert wereldkampioen kan worden"

  "Wordt het WK gewonnen door de crosser die durft te zeggen: ik laat een cross of twee schieten?", vraagt Michel Wuyts zich af.

  "Mensen die tegenslag gehad hebben, hebben het op het WK al dikwijls naar zich toe getrokken", weet Paul Herygers. "Nys was vaak de beste van het seizoen, maar werd twee keer wereldkampioen."

  "Het is een klein beetje oneerlijk. Maar het zou me niet verbazen dat Van Aert wereldkampioen kan worden."