• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Guardiola vol lof over De Bruyne: "Met geen woorden te beschrijven"

  Kevin De Bruyne speelde een ijzersterke wedstrijd.

  Kevin De Bruyne speelde een weergaloze wedstrijd tegen Tottenham en loodste Manchester City naar een 4-1-overwinning. "Hij is een van de meest getalenteerde spelers", zegt coach Pep Guardiola.

  De Bruyne dolde met Tottenham: hij dirigeerde, scoorde en flitste, goed voor de zestiende overwinning op rij. Manchester City staat zo al 14(!) punten voor op eerste achtervolgers Chelsea en Manchester United.

  "We hebben een van de beste ploegen uit de Premier League geklopt. Ik kan enkel mijn spelers bedanken na deze wedstrijd", zei Guardiola. "Vooral De Bruyne. Hij is een van de meest getalenteerde spelers."

  "Hij is ook een goed voorbeeld voor de jonge spelers. Ze weten hoe goed De Bruyne is en zien hoe hij loopt en strijdt. Hij maakt van ons een betere club."

  "Ik heb gewoon geen woorden om zijn prestatie te beschrijven. Hij was uitzonderlijk en maakt mijn taak als coach veel gemakkelijker."

  De Bruyne: "We gaan niet ongeslagen blijven"

  18 wedstrijden, 17 overwinningen en één gelijkspel. Manchester City lijkt onklopbaar in de Premier League en dan wordt de vergelijking met de "Invincibles" van Arsenal snel gemaakt. In het seizoen 2003-2004 verloor Arsenal geen wedstrijd.

  "Maar ik denk niet dat we ongeslagen gaan blijven", zegt De Bruyne. "We willen titels winnen en we zijn uitstekend begonnen aan het seizoen. Maar we moeten nog de helft van onze wedstrijden spelen. Het wordt moeilijk, maar we willen wel elke match winnen."

  "Of dit onze beste prestatie was? We hebben er al veel gehad, dus de supporters mogen kiezen."

  Ook Benjamin Mendy is gek van Kevin De Bruyne