• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Broos nog niet officieel weg bij Kameroen: "Minister van Sport wil dat ik blijf"

  Broos: "We zien wel wat er op mij afkomt."

  Ondanks de eindzege in de Afrika Cup met Kameroen moet Hugo Broos wellicht op zoek naar een nieuwe werkgever. "Maar ik denk niet dat mijn toekomst in België ligt", zegt hij. "Het is al zolang geleden dat ik in België heb gewerkt, ik weet niet waarom dat zou veranderen."

  Hugo Broos won begin dit jaar met Kameroen de Afrika Cup. Het leverde hem de 2e plaats op in de verkiezing van Coach van het Jaar, achter atletiekcoach Roger Lespagnard. "Dat vind ik al mooi", reageert Broos. "Zeker als je ziet met wie je genomineerd bent. Als trainer van een voetbalclub is het niet evident om bij de genomineerden te zijn."

  "Het is een eer dat je erkenning krijgt. Dat bewijst nog maar eens wat we gedaan hebben in de Africa Cup. Dat wordt enorm geapprecieerd door vele mensen."

  Ondanks die prestatie is Broos sinds begin deze maand geen bondscoach meer in Kameroen. "Ik zou een lang verhaal kunnen vertellen, maar om het kort te houden: ik ben ontslagen en ik ben nog niet ontslagen. De minister van Sport moet zijn handtekening zetten, maar die wil dat ik blijf. Nu zijn ze in Kameroen aan het bekvechten wat het zal worden."

  Ziet Broos het dan zelf nog zitten om er aan de slag te blijven? "Daar kan ik niet op antwoorden. Er moeten veel dingen gebeuren opdat ik het nog zou zien zitten. Na de Africa Cup zijn er Kameroenezen bij mij gekomen om te zeggen: "Coach, nu is het moment om te vertrekken". Wat vandaag wit is voor hen, is morgen niet meer wit. Het kan daar heel vlug veranderen. Ik heb daar 2 schitterende jaren meegemaakt en dat is het belangrijkste."

  Toekomst in België? "Er is nooit aan Hugo Broos gedacht"

  Ligt de toekomst van Hugo Broos dan misschien in België? "Eerlijk gezegd denk ik van niet. Dat is al 5, 6 jaar zo. Ik weet niet waarom dat plots zou veranderen. Maar we zullen afwachten nu."

  Bij Racing Genk, de club waar Broos al trainer was van 2005 tot 2008, zijn ze op zoek naar een nieuwe coach. "Er zijn nog in het verleden ploegen geweest die een trainer zochten en er is nooit aan Hugo Broos gedacht. Ik denk ook niet dat dat nu zo zal zijn. Daar heb ik vrede mee genomen, al heb ik het er wel moeilijk mee gehad in het verleden. We zien wel wat er de volgende dagen en weken op mij afkomt.

  "Ik sta open voor alles. Het moet natuurlijk allemaal passen. Maar het is al zolang geleden dat ik nog in België heb gewerkt, ik weet niet waarom dat nu plots zou veranderen. Ik hoop het, maar ik denk het niet."

  Nochtans werd Broos onlangs in Genk gesignaleerd. "Dat had niets te maken met de positie van coach. Er is gewoon een actie waarbij ze iedere thuiswedstrijd iemand uitgenodigd die van belang geweest is voor Genk. Voor de rest moet je daar iets achter zoeken", aldus Broos.

  Video player inladen ...