• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Aert: "Sta op een goed gewicht voor de klimcross in Namen"

  Van Aert maakte het Van der Poel knap lastig.

  Na een stage in het zonnige zuiden is Wout van Aert weer van de partij. In Antwerpen bestookte hij Van der Poel. "Dat is mooi voor de crossen die nog komen", zegt hij. "Het was een van de eerste keren dat we tot in de laatste ronde hebben kunnen strijden."

  In de Scheldecross waren Mathieu van der Poel en Wout van Aert aan elkaar gewaagd tot in de laatste hectometers, toen de Nederlander een kloof sloeg in het zand. "Ik had niet verwacht dat daar een verschil kon gemaakt worden", vertelt Van Aert. "Ik had ervoor gekozen om de 2e positie daar te houden en mijn voordeel te halen uit de strook richting de finish."

  "Maar toen werd ik eraan herinnerd dat ik tegen Mathieu koers en dat die het verschil kan maken op een zone waar niets te beleven valt. Plots had hij 10 meter. Maar het was niet echt een logische plaats voor hem om daar te demarreren. Hij had nog net iets meer kracht bij het opspringen."

  "Eigenlijk had het nog spannender kunnen zijn, want door die valpartij was er meteen een gaatje. Toen Mathieu lek reed, hoorde ik de speaker zeggen dat hij teken deed naar de materiaalpost. Daarmee reed ik zelf ook lek. Zo bleven we op dezelfde afstand hangen."

  "Het was een van de eerste keren dat we tot de laatste ronde hebben kunnen strijden. Ik was de schuldige van het feit dat dat de voorbije maanden niet lukte. Het mag nu zo verdergaan voor mij."

  "Goed gewicht om aan een klimcross te beginnen"

  Van Aert vertoefde de voorbije weken in het zuiden op stage en lijkt met goede benen te zijn teruggekeerd. "Ik voelde deze week al dat ik sterker was. Ik had zin en vertrouwen om er weer aan te beginnen. Ik ben echt blij dat ik er weer bij ben."

  "Het volk was meteen luidruchtiger nu we met zijn tweeën kort bij elkaar streden. Dat is heel goed voor de cross en ik ben heel blij voor mezelf dat het beter gaat. Dat is alleen maar mooi voor de crossen die nog komen."

  "Het parcours in Namen ligt Mathieu beter, maar ik heb 2 weken goed bergop getraind en sta op een goed gewicht om aan een klimcross te beginnen. Dat is als renner goed, dan voel je je frisser en flitsender in de bergop, hopelijk kan ik dat morgen laten zien. Hoeveel kilo's ik kwijt ben? 2 kilo. Neen neen, minder", lacht Van Aert.

  Video player inladen ...