• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vader Stig Broeckx: "Met zijn ingesteldheid kan Stig anderen inspireren"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  In de marge van het Sportgala ging Sporza op bezoek bij Stig Broeckx. "Hij zal niet herinnerd worden als die jongen van die valpartij. Daar ben ik van overtuigd", zegt zijn vader.

  "We hebben een mirakel gezien"

  Stig Broeck belandde in mei 2016 in een coma na een zware valpartij in de Ronde van België. Zo'n jaar geleden kwam het nieuws dat hij ontwaakt was. Sindsdien werkt hij elke dag hard aan zijn revalidatie. Sporza sprak met vader Peter Broeckx.

  "Of ik nog in mirakels geloof? We hebben er al eentje gezien. Hoe Stig ontwaakt is uit zijn coma en hoe zijn bewustzijn stapje voor stapje teruggekeerd is terwijl dat medisch gezien onmogelijk geacht werd, dat is een mirakel, als je het zo wilt noemen", vertelt hij.

  "De Stig van vroeger keert niet terug, dat weten we. Op een gegeven moment moet je dat onder ogen zien. Momenteel heeft hij het heel moeilijk met de afhankelijkheid, dat vindt hij echt verschrikkelijk. Hij is zeer dankbaar en zegt wel 1.000 keer per dag bedankt, terwijl dat absoluut niet hoeft. Dat is zijn karakter."

  "Je mag ons toewensen dat Stig kan blijven evolueren en verbeteren tot op een aanvaardbaar niveau. Dan kan hij iemand zijn die met zijn motivatie en ingesteldheid anderen kan inspireren. Dan ben ik ervan overtuigd dat ze hem niet zullen herinneren als die jongen van die valpartij."

  "Renner worden niet aan de orde"

  Coach Paul Van den Bosch is een van de mensen die Stig Broeckx begeleiden. "Ik denk dat renner worden helemaal niet aan de orde is voor Stig. Als we realistisch zijn, kan dat niet, voor zover ik daarover een uitspraak kan en mag doen", zegt Van den Bosch.

  "Er zijn heel andere doelen voor Stig, waar hij naartoe zou moeten kunnen en waar we met zijn allen van hopen waar hij naartoe kan."

  Stig Broeckx heeft wel nog altijd de ijzeren wil van een topsporter. "Hij doet altijd ietsje meer dan van hem gevraagd wordt. Als hij een oefening 5 keer moet uitvoeren, dan zal hij ze nog een zesde keer doen. En als die 5 keer niet gelukt is, dan zal hij het doen tot het wel gelukt is."

  Video player inladen ...