• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Greipel: "Graag opnieuw een goed resultaat in Parijs-Roubaix"

  "2017 was niet mijn beste seizoen, maar ook niet mijn slechtste."

  2017 was niet het jaar van André Greipel, maar de Duitse sprinter van Lotto-Soudal hoopt op beterschap volgend seizoen. "Ik wil in de sprints en klassiekers bewijzen dat ik de oude ben", vertelt hij aan Sporza. "De Tour-rit naar Roubaix wordt een heel interessante etappe."

  André Greipel werkt met zijn ploegmaats van Lotto-Soudal op stage aan de voorbereiding voor volgend seizoen. "Honger heb ik nog niet, omdat het seizoen nog ver weg is", zegt hij. "Maar we leggen hier een goede basis voor een hopelijk succesvol seizoen."

  "2017 was zeker niet mijn beste seizoen, maar ook niet mijn slechtste. Ik wil me natuurlijk bewijzen in 2018 en tonen dat ik nog de oude ben. Ik kijk daarbij uiteraard naar de sprints, maar ook de klassiekers."

  Dit jaar werd Greipel 7e in Parijs-Roubaix, op 12 seconden van winnaar Greg Van Avermaet. Keert hij in 2018 terug om te winnen? "Ik wil niet over de overwinning spreken, maar wil graag opnieuw een goed resultaat neerzetten."

  De Ronde van Frankrijk doet volgend jaar de kasseien van Roubaix aan. "Daar ben ik nog niet mee bezig, maar het wordt zeker een heel interessante etappe."

  Ook in de Ronde van Vlaanderen toonde Greipel de voorbije jaren zijn kunnen. Ploegleider Marc Sergeant vindt dat de Duitser zijn krachten moet sparen voor de finale. "Zolang iemand anders kopman is, is dat niet mogelijk omdat ik graag iets teruggeef en de kopman zo goed mogelijk wil ondersteunen. We zullen zien hoe de koers verloopt, maar de Ronde is waarschijnlijk een beetje te zwaar voor mij."

  "Wens Roelandts alle geluk toe"

  Greipel is er intussen 35. Is hij al bezig met het einde van zijn carrière? "Nog niet. Ik zal me daarmee pas bezighouden als ik het gevoel heb dat ik niet meer goed genoeg ben. Maar momenteel is dat nog niet aan de orde."

  De Duitse sprinter moet het vanaf volgend seizoen zonder lead-out Jürgen Roelandts rooien. "Hij was zonder twijfel een heel belangrijke renner voor mij. Hij heeft me heel veel geholpen, maar ik begrijp ook dat hij een andere weg inslaat om in zijn carrière meer te bereiken. Ik wens hem daarbij alle geluk toe."

  "Met Jasper De Buyst en Jens Debusschere hebben we 2 goede renners voor de sprint. We moeten met het team goed functioneren en iedereen moet zijn rol 100 procent uitvoeren."

  "Jasper De Buyst heeft dit jaar bewezen dat hij een grote toekomst voor zich heeft. Ik wens hem het beste. Hij helpt mij graag in de sprint en we zien wel wat dat brengt", besluit Greipel.