• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Adam Yates keert in 2018 terug naar de Tour, Simon Yates in Giro en Vuelta

  Adam Yates in augustus 2016.

  Na een jaar afwezigheid zal Adam Yates in 2018 weer deelnemen aan de Ronde van Frankrijk. De plannen van zijn tweelingbroer Simon zien er enigszins anders uit.

  "Voelt prima om naar de Tour terug te keren"

  Adam Yates debuteerde in 2015 met een 50e plaats in de Ronde van Frankrijk en werd een jaar later 4e in de eindstand én beste jongere. Dit jaar eindigde hij 9e in de Ronde van Italië en 34e in de Ronde van Spanje.

  "Het voelt prima om naar de Tour terug te keren. Het was goed om eens een ander programma te proberen, maar de Tour blijft speciaal. Ik kijk uit naar de uitdaging", verklaart Adam Yates.

  "Ik ben me nog altijd als renner aan het ontwikkelen en voel geen extra druk door mijn resultaat van 2016. Ik zal mijn best doen, we zien wel waar we uitkomen."

  Simon: "Klaar voor nieuwe uitdaging"

  Dit jaar kaapte Simon Yates met de 7e plaats in het eindeklassement de witte trui weg in "La Grande Boucle". Voor het jongerenklassement komen de broers in 2018 niet meer in aanmerking. In augustus worden ze 26.

  Bij zijn eerste deelname in 2014 haalde Simon Yates de finish niet, in 2015 werd hij 89e. In Spanje reed hij in 2016 naar een 6e plaats en eindigde hij in 2017 als 44e. In de Giro maakt Simon Yates in mei zijn debuut.

  "Ik ben klaar voor een nieuwe uitdaging", zegt hij. "Aanvankelijk zou ik vorig jaar al in Italië starten, maar op het laatste moment werden de plannen gewijzigd. Ik ben dus blij dat ik nu eindelijk met de Giro kennis kan maken."

  "Om als renner progressie te blijven maken, is het nodig nieuwe uitdagingen aan te gaan. Ook naar de Vuelta, waar ik al mooie resultaten reed, kijk ik uit. Het WK vindt dit jaar op een extreem zwaar parcours plaats en dan lijkt de Vuelta me de ideale voorbereiding. De Tour zal ik in de toekomst nog vaak genoeg kunnen rijden."

  "Doel is grote ronde winnen"

  De 27-jarige Colombiaan Johan Esteban Chaves, in 2016 2e in de Giro en 3e in de Vuelta, werkt identiek hetzelfde programma als Simon Yates af.

  "Ik koers graag in Italië. Ik beleefde er de hardste momenten in mijn carrière, maar ook de mooiste. Door mijn knieblessure werd mijn Tour-debuut een sof, maar we hebben veel geleerd en zijn erg hongerig om aan het nieuwe seizoen te beginnen."

  Teammanager Matthew White van Mitchelton-Scott heeft er alvast vertrouwen in: "We hebben er nooit een geheim van gemaakt dat de volgende stap voor ons team een grote ronde winnen is. We mikken niet alleen op ritzeges, maar in elke grote ronde ook op het klassement."