• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Teodorczyk: "Het is niet omdat het minder gaat, dat jullie leugens mogen schrijven"

  Teodorczyk blijft hoopvol: "Ik voel dat er snel een goal zal komen."

  Het loopt dit seizoen niet lekker voor Lukasz Teodorczyk en de Anderlecht-spits krijgt behoorlijk wat kritiek, vooral in de Poolse pers. Nu dient hij iedereen van repliek met een post op zijn officiële Facebook-pagina. "Ik zit in een dip. Dat overkomt iedereen. Is dat een reden om iemand te beledigen?"

  Teodorczyk staat niet bekend als een erg spraakzaam iemand. De Poolse spits geeft zelden of nooit een interview. Nu doorbreekt hij een zeldzame keer zijn stilzwijgen. "Ik lees de laatste tijd veel valse of gekleurde informatie over mezelf. De meeste artikels verschijnen op de Poolse sportwebsite sport.pl."

  "Tot nu toe negeerde ik die artikels, maar dat was fout. Het is nu tijd om een aantal zaken te verduidelijken. Het is niet omdat het op het veld nu minder loopt dat iedereen zomaar straffeloos kan zeggen en schrijven wat hij wil."

  Daarna haalt Teodorczyk een aantal oude koeien uit de sloot. "Er is een journalist die zegt dat ik niet kan opschieten met mijn teamgenoten omdat ik ze niet de hand schud. Ik raad hem aan om eens contact op te nemen met mijn ploegmaats. We kunnen het prima met elkaar vinden."

  "En ik daagde inderdaad niet op op het Gala van de Gouden Schoen, maar ik had andere verplichtingen. Het is niet zo dat ik gezegd heb: "Sorry, ik heb geen zin". Dat is onzin. Niemand kent de waarheid."

  Ook de beruchte middenvinger kwam aan bod. "Ik ben daar niet trots op. Ik heb me al verontschuldigd en ik zou willen dat dat onderwerp eindelijk wordt afgesloten. Ik deed het in een opwelling en werd er ook al voor gestraft."

  "Ik voel dat ik binnenkort weer zal scoren"

  Ook over zijn prestaties op het veld, amper 3 doelpunten in 22 matchen dit seizoen, had hij kort iets te vertellen. "Dat overkomt de beste. Is dat een reden om iemand te beledigen en om onwaarheden te vertellen? Vorig seizoen verdween alles in doel, nu niet. Rustig, Teo werkt hard en hard werk loont."

  "Heb nog even geduld. Ik voel dat ik snel opnieuw een goal zal maken."

  Teodorczyk op Facebook (in het Pools):